Guvernul a decis că niciun ‘eveniment de masă’ nu va putea avea loc înaintea datei de 31 august. În schimb, autoritățile au aprobat redeschiderea magazinelor de bricolaj. Cu toate acestea, angajații vor trebui să se asigure că cei care vin la cumpărături respectă distanțele de siguranță aplicate deja în magazinele alimentare.

Evenimente de masă, cum ar fi festivaluri, nu pot fi organizate până la 31 august. Organizatorii Ardentes (Liège) au indicat deja că speră să-și poată organiza evenimentul în prima jumătate a lunii septembrie. Cu toate acestea, festivalurile LaSemo, Dour și Ronquières nu vor avea loc în 2020, au anunțat organizatorii lo

Persoanele aflate în casele de bătrâni sau în centrele pentru persoanele cu dizabilități vor putea din nou să primească vizite de la persoanele apropiate. Persoana desemnată, care trebuie să fie întotdeauna aceeași, nu trebuie să fi avut niciun simptom de Covid -19 în ultimele 15 zile. 

Guvernul va avea o nouă reuniune de criză săptămâna viitoare pentru a lua în discuţie ridicarea ‘progresivă’ a restricţiilor începând din luna mai, a indicat Sophie Wilmes.