Evenimentul ZileiJustitieBecali, după capturarea lui Ghiță: „Îl credeam băiat deștept”

Becali, după capturarea lui Ghiță: „Îl credeam băiat deștept”

Becali, după capturarea lui Ghiță: „Îl credeam băiat deștept”
Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat ironic că Sebastian Ghiță l-a dezamăgit, făcând referire la țara în care a ales să se ascundă de autorități.

"Sebastian Ghiță m-a dezamăgit. Îl credeam băiat deștept. Eram prieteni, dar m-a dezamăgit. Cum să ai sute de milioane de euro, dar vrei să te ascunzi în Serbia? Nu înțeleg. Mie îmi plăcea de Ghiță", a spus Becali la România TV.

Fostul deputat Sebastian Ghiță, dat în urmărire internaţională de mai multă vreme, a fost prins la Belgrad, în noapte de joi spre vineri. Ghiţă avea asupra sa documente false emise în Slovenia, era împreună cu fratele său și ar fi trecut prin nouă țări.

Potrivit informațiilor dezvăluite în exclusivitate de surse din Poliția Română pentru EVZ, Sebastian Ghiță a fost prins, în noaptea de joi spre vineri, după o acțiune tactică deosebit de laborioasă a agenților plecați pe urmele lui. „Colaboratorii” lui Ghiță din Serbia i-ar fi transmis acestuia că este căutat de Poliție la Belgrad, dar că, în urmă cu aproximativ două săptămâni, căutările s-ar fi oprit brusc. 

Practic, a fost o strategie de atragere a lui Ghiță pe teritoriul Serbiei, după ce acieaşi colaboratori i-au transmis ex-deputatului că este căutat în altă ţară. De fapt, a fost o capcană prin care fugarul a fost atras la Belgrad, unde credea că va fi în siguranţă, au precizat sursele EVZ. 

Se pare că Sebastian Ghiță a ajuns în capitala Serbiei abia în urmă cu două zile, el fiind ascuns, "de ceva vreme", în altă localitate din ţara vecină. În cursul acestei dimineţi, fostul deputat este audiat, împreună cu fratele său, Alexandru Ghiță, de autorităţile din Serbia, care trebuie să confirme identitatea şi mandatul internaţional de arestare emis pe numele său. Doar Sebastian Ghiţă a fost, însă, reţinut, ne-au precizat oficialii contactaţi de noi.

Sebastian Ghiţă a fost pierdut, în noaptea de 19 spre 20 decembrie 2016, de poliţiştii care îl filau pe DN1, în timp ce se îndrepta către casă de la un eveniment al SRI. Despre fuga fostului deputat s-a vorbit intens în ultimele luni, în condițiile în care a trimis din ”exil” șapte înregistrări video în care a dezvăluit, printre altele, despre relaţia cu adjunctul SRI, Florian Coldea, cu Laura Codruţa Kovesi şi cum se fabricau dosarele. 

 


Accesează: