Evenimentul Zilei > Actualitate > REVOLTĂTOR. Cazul unui bebeluș MORT în SPITAL, IGNORAT o lună de Ministerul Sănătății. Cum s-a ajuns aici și ce EXPLICAȚII există
REVOLTĂTOR. Cazul unui bebeluș MORT în SPITAL, IGNORAT o lună de Ministerul Sănătății. Cum s-a ajuns aici și ce EXPLICAȚII există

REVOLTĂTOR. Cazul unui bebeluș MORT în SPITAL, IGNORAT o lună de Ministerul Sănătății. Cum s-a ajuns aici și ce EXPLICAȚII există

Un bebeluș de 3,7 kg a suferit o infecție cu candida și a sfârșit prin a-și pierde viața din cauza septicemiei și a altor complicații. Cu toate acestea, cazul a fost ignorat de Ministerul Sănătății.

Un nou caz revoltător zguduie sistemul sanitar românesc. Andrei s-a născut pe 1 septembrie 2017 în Spitalul de Urgență „Sf. Pantelimon”, prin cezariană la termen, un copil normal, de 3,7 kilograme. În primele ore de viață, starea bebelușului era una normală, însă totul avea să se schimbe.

„S-a suspectat o infecție matermofetală”, după cum scriu medicii de la „Sf. Pantelimon”, preluați într-un raport oficial, dar nedefinitiv, al Direcției de Sănătate Publică București. Cu alte cuvinte, o infecție dobândită de la mamă, căreia i-au depistat Klebsiella. „După naștere, ne-au spus că Andrei e infectat cu Klebsiella, o bacterie foarte rezistentă la antibiotice și periculoasă, însă ne-au asigurat că va fi bine”, a declarat mama bebelușului mort. 
În hemocultura copilului apare, în plus, și infecție cu candida, iar de aici au început toate problemele micuțului.

Mai târziu, medicii au constatat că băiețelul suferea și de pneumonie. „S-a menținut starea gravă”, scrie în raportul DSP.

„Infecțiile au fost cel puțin două. Întâi pneumonie și, apoi, suprainfectare cu candida. Dar cum la secția de terapie intensivă la Sf. Pantelimon nu a fost declarată de multă vreme nicio infecție nosocomială, la fel s-a procedat și acum”, a declarat un medic care cunoaște cazul.

Mai mulți doctori dintre cei care au încercat să salveze viața micuțului sunt acum afectați și vorbesc sub condiția anonimatului. Într-un spital plin de lipsuri, efortul lor e surpat de infecții tot mai dese, scrie Tolo.ro. 

Ministerul Sănătăţii a trimis Direcția de Sănătate Publică (DSP) să ancheteze cazul unui bebeluş mort în spital din cauza unor infecţii, abia la o lună după ce a fost sesizat. Părinţii au depus plângere împotriva Spitalului Sfântul Pantelimon din Capitală pe 13 noiembrie, iar cererea Ministerului Sănătăţii a venit către DSP abia pe 28 decembrie, informează și Mediafax. 

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: