Bebe Cotimanis îl acuză pe managerul teatrului piteștean că dorește să-l pensioneze cu forța. Actorul era angajat al teatrului „Alexandru Davila” din 2017.

Conflictul între cei doi a pornit de la încetărea contractului de muncă al actorului, odată cu împlinirea vârstei de 65 de ani, luna trecută, dar şi în apropierea încheierii noului contract de management al lui Nicolae Poghirc, care va expira pe 27 martie.

Se pare că managerul se teme că Bebe Cotimanis i-ar dori postul. Artistul spune că Porghirc i-a suspendat un spectacol şi că a încercat să-l pensioneze cu forţa.

Dânsul mi-a dat o notă prin care mă scoate la pensie, considerând că n-are nevoie teatrul de Cotimanis. Are nevoie de Poghirc, probabil, mai mult. Trebuie să mă duc să semnez încetarea contractului. N-am de gând să mă duc, până una-alta. Oricum, e un audit pe teatru acum, sper să iasă bine dl. şef-general.

Mi-a suspendat spectacolul la Teatrul Naţional. Am avut „Old Love-ul” luat prin impresar de la teatrul nostru şi 400 de persoane au fost trimise acasă de la TNB, sala era arhiplină.

Domnul manager a mărit de la 5-7 milioane de lei vechi, cât lua teatrul pe fiecare spectacol, la 120 de milioane de lei vechi ca să nu poată fi jucat spectacolul, după ce s-a vândut„, a declarat Constantin Cotimanis pentru Jurnalul de Argeş.

De partea cealaltă, Nicolae Poghirc a reacționat: „Eu sunt cel care l-a adus pe Cotimanis la Piteşti şi l-am adus pentru că are notorietate. S-a dovedit şi aici, deşi n-am avut săli arhipline de fiecare dată, cu toată notorietatea pe care o are, n-am reuşit să umplem sălile.
În ultima vreme n-a mai vrut să vină la castinguri, audiţii, la întâlniri cu regizorii, a refuzat să mai intre în spectacole noi, deşi noi l-am invitat. De altfel, cred că în ianuarie a avut o absenţă nemotivată tocmai pe acest subiect, că nu s-a prezentat la o întâlnire cu regizorii, programată şi afişată la avizier. Asta a fost ultima!”.