Evenimentul Zilei > Justitie > „Bebe Carabină”, violator și vânător de polițiști, ARESTAT PREVENTIV
„Bebe Carabină”, violator și vânător de polițiști, ARESTAT PREVENTIV

„Bebe Carabină”, violator și vânător de polițiști, ARESTAT PREVENTIV

Alexandru Grigore a împușcat, ieri, un polițist, în timp ce era urmărit, fiind căutat pentru răpire și viol. Printre probele din dosar se regăsesc înregistrări video surprinse de camerele de luat vederi de pe autostrada București - Pitești. "Bebe Carabină" a primit mandat de arestare.

UPDATE. Magistrații Judecătoriei Sectorului 3 București au decis ca "Bebe Carabină" să fie arestat preventiv, pentru 29 de zile. Decizia poate fi atacată la Tribunal.
Potrivit surselor EVZ, pistolul folosit de "Bebe Carabină" era un Walter, calibrul 9 mm, cu gaz, iar în încărcător erau patru cartușe. În geanta interlopului a mai fost descoperit un pistol modificat, care putea fi folosit ca armă letală, dar și 76 de cartușe de calibrul 5,6 mm, o cagulă și două perechi de mănuși.
Interlopul "Bebe Carabină" este prezentat, astăzi, magistraților Judecătoriei Sectorului 3 București, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile, după ce, ieri după-amiază, a împușcat un polițist în față. Incidentul a avut loc în zona Apărătorii Patriei din Capitală, în timp ce interlopul era urmărit de un echipaj de Poliție. Alexandru Grigore era căutat pentru lipsire de libertate, viol și conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere.
Polițistul se află în afara pericolului de a-și pierde viața, fiind împușcat cu un pistol cu bile. El a suferit, totuși, răni grave.
"Bebe Carabină" a devenit celebru la sfârșitul anilor ’90, după ce a împușcat mai mulți polițiști, în timpul unei descinderi într-o locuință unde el ținea sechestrate mai multe femei, pe care le obliga să se prostitueze.
Potrivit Referatului prin care procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București solicită arestarea preventivă, "la data de 15.07.2011 în jurul orelor 18.00 în timp ce se afla la volanul autoturismului Dacia Logan cu nr. de înmatriculare …înv. Grigore Alexandru a luat la ocazie partea vătămată C. M. ce se afla pe Bd.Iuliu Maniu, la intrarea pe autostrada A1, după care, sub ameninţarea unui pistol a lipsit-o de libertate în mod ilegal până la data de 16.07.2011 orele 17.00 şi a obligat-o în tot acest timp să întreţină cu el mai multe raporturi sexuale orale şi normale".
Printre probele aflate la dosar se regăsesc și înregistrări video surprinse de camerele de luat vederi montate pe Autostrada 1, București – Pitești. Acestea dovedesc faptul că victima se afla în mașina condusă de "Bebe Carabină". Victima a declarat polițiștilor că a fost violată cu pistolul la cap.
Alexandru Grigore s-a sustras cercetărilor, fiind depistat abia, ieri, de Poliție, prin metode specifice, în zona Apărătorii Patriei. "În jurul orelor 16.00, în momentul în care a fost oprit de către organele de poliţie, după ce aceştia şi-au declinat calitatea prezentându-i legitimaţiile de serviciu, Grigore Alexandru a scos dintr-o geantă pe care o avea asupra sa un pistol cu care a tras asupra poliţiştilor rănindu-l pe agentul de poliţie M. N. în zona capului. Învinuitul a fugit încercând să-şi asigure scăparea timp în care a continuat să tragă mai multe focuri de armă asupra organelor de poliţie care-l urmăreau", mai notează procurorii în Referat.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News