Evenimentul Zilei > Sport > Bayern Munchen reprezintă cel mai puternic brand din fotbalul mondial. Cum arată clasamentul primelor 10 echipe
Bayern Munchen reprezintă cel mai puternic brand din fotbalul mondial. Cum arată clasamentul primelor 10 echipe

Bayern Munchen reprezintă cel mai puternic brand din fotbalul mondial. Cum arată clasamentul primelor 10 echipe

Bayern Munchen este cel mai puternic brand al anului, la nivelul echipelor de club. Însă, bavarezii nu au prins Top 3 la capitolul cele mai valoroase branduri.

Bayern Munchen, una dintre marile forțe ale fotbalului european, este cel mai puternic brand al „Sportului Rege” la nivelul cluburilor. Bavarezi, câștigători ai Bundesligii și în acest sezon, stau pe munți de bani. Și vând excelent. Conform unei ierarhii întocmite de cei de la siteul brandirectory.com, pentru anul în curs, Bayern se află pe prima poziție la nivel de branduri.

Munchenezii au un index de 91,9, în timp ce spaniolii de la Real Madrid, care se clasează pe locul 2, au indexul de 91,3. FC Barcelona se află pe locul 3, cu un index de 91,1. Pe primele zece poziții ale acestui clasament se mai află FC Liverpool (un index de 89,0), Manchester United (88,7), Chelsea (86,2), Manchester City (86,2), Paris Saint-Germain (85,3), Tottenham (84,9) şi Borussia Dortmund (84,8).

Bayern Munchen, cel mai puternic brand. Cel mai valoros este reprezentat de Real Madrid

Anul trecut, Real Madrid a fost pe prima poziţie în clasamentul celor mai puternice branduri de cluburi de fotbal. În timp ce Bayern Munchen se clasase pe locul 5.

În ceea ce priveşte cele mai valoroase branduri de cluburi de fotbal, pe primul loc este, la fel ca anul trecut, Real Madrid (1,27 miliarde de euro), urmat de FC Barcelona (1,26 miliarde) şi de Manchester United (1,13 miliarde) în vârful ierarhiei.

La un alt capitol, al celor mai valoroase branduri, Top 3 arată astfel: Real Madrid (1,27 miliarde de euro), urmat de FC Barcelona (1,26 miliarde) şi de Manchester United (1,13 miliarde) în vârful ierarhiei. De menționat că marile echipe ale Europei au suferit pierderi uriașe și anul trecut, și în 2021, din cauza pandemiei care a atras restricții.

Bavarezii vor fi antrenați de un tehnician precoce

Altfel, în sezonul viitor, Bayern Munchen va fi pregătită de antrenorul minune al Germaniei. Este vorba despre Julian Nagelsmann, în vârstă de 33 de ani, cel care îi va lua locul lui Hansi Flick.

Julian Nagelsmann a debutat ca antrenor, în Bundesliga, în 2016, atunci când abia împlinise 29 de ani. A lucrat la Hoffenheim, iar în perioada 2019 – 2021 a antrenat-o pe Leipzig.