Evenimentul Zilei > Social > O bătrână își vinde dulapul pentru a-și cumpăra coșciug
O bătrână își vinde dulapul pentru a-și cumpăra coșciug

O bătrână își vinde dulapul pentru a-și cumpăra coșciug

În ediţia din 3 august 1993 a ziarului Evenimentul zilei, rubrica „Ez Press”, a fost publicată o știre potrivit căreia o bătrână, prinsă în mreaja jocului piramidal „Caritas”, s-a hotărât să-și vândă dulapul, pentru a obţine de la companie bani cu care să-și cumpere un coșciug, pe care să-l folosească în locul piesei de mobilier.

Vestea a fost dată de bătrână în timpul unei discuţii dintr-un autobuz, în care călătorii din Satu Mare vorbeau, ca peste tot în acea vreme, despre Caritas.

INFO

Caritas a fost un joc de tip piramidal care a funcţionat în România între 1992 și 1994. Milioane de români au depus între 1 și 5 miliarde de dolari înainte de 1994, moment în care compania lui Ioan Stoica a falimentat.

CV

Autorii acestei știri sunt Marcela Feraru și Dan Andronic. Marcela Feraru a fost reporter la secţia „Politic” a Evenimentului Zilei în perioada în care redacţia era condusă de Ion Cristoiu. S-a mutat în Franţa, de unde continuă să colaboreze cu presa, trimiţând corespondenţe. La acea vreme, se împlinise un an de când Dan Andronic își făcuse debutul în presă. În prezent este și patronul cotidianului Evenimentul zilei.