Evenimentul Zilei > Justitie > Începe BĂTĂLIA politică pentru DNA. SCENARIU INCREDIBIL
Începe BĂTĂLIA politică pentru DNA. SCENARIU INCREDIBIL

Începe BĂTĂLIA politică pentru DNA. SCENARIU INCREDIBIL

Președinta Societății Academice din România, Alina Mungiu-Pippidi, a declarat că revocarea Laurei Codruţa Kovesi va iasca o mare bătălie politică pentru controlul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. De asemenea, aceasta consideră că refuzul președintelui de o revoca pe Koveși, nu ar fi dus la suspendarea acestuia.

De asemenea, aceasta consideră că refuzul președintelui de o revoca pe Koveși, nu ar fi dus la suspendarea acestuia.

Alina Mungiu-Pippidi a declarat pentru RFI că „nu exista nici un pericol real de suspendare. După cum se ştie, Parlamentul intră în vacanţă în câteva zile şi lipsea şeful Senatului, care era o persoană indispensabilă în acest mecanism. Este complet nerealist să ne imaginăm că actuala coaliţie de guvernare s-ar fi apucat să-l suspende pe preşedintele Iohannis, când vine summit-ul NATO în câteva zile şi când urmează preşedinţia europeană peste şase luni”.

Preşedinta Societăţii Academice din România atrage atenţia că „Laura Codruţa Kovesi făcuse nişte greşeli. Greşelile acelea sunt reale, dovadă că o parte din procurorii foarte buni, procurori ca Doru Ţuluş, procurori care au făcut faima DNA deja se delimitaseră de ea, plecaseră, o înregistraseră, deci în interiorul DNA existau contestări ale acestui fel de a lucra, dar asta nu înseamnă că plecarea ei rezolvă vreo problemă, pentru că acum o să urmeze o mare bătălie politică pentru controlul cui ia această poziţie (…). Trebuie spus că încetarea politizării anticorupţiei este un lucru bun. Vorba este va înceta ea oare?”.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: