Evenimentul Zilei > Actualitate > Imagini cu bătaia dintre două adolescente la Roman. S-au păruit chiar în Parcul Central
VIDEO

Imagini cu bătaia dintre două adolescente la Roman. S-au păruit chiar în Parcul Central

Violența se hrănește cu violență. O bătaie ce a avut loc la Roman între două adolescente a degenerat, protagonistele fiind întărâtate de pe margine de alți colegi de generație.

Bătaie între două adolescente! Multe cuvinte obscene au fost folosite în timpul unei bătăi crunte între două fete minore. Prietenii din „galeria” care asistau la incident le-au încurajat pe agresoare cu multe trivialităţi.

Bătaie între două adolescente! Survivor de Roman

Poliţia Neamţ a demarat o anchetă penală după ce, în mediul online, a apărut un filmuleţ cu altercaţia dintre două fete, una deosebit de violentă. La bătaie au asistat mai multe persoane, care se distrau de minune în timpul agresiunii, filmând cele petrecute, arată Adevărul.

Incidentul s-a petrecut în Parcul Central din municipiul Roman, zonă în care s-au petrecut şi alte incidente foarte grave, de la bătăi, jafuri, furturi, violuri sau infracţiuni contra vieţii.

Ultimul incident s-ar fi petrecut vineri, 5 februarie 2021, o adolescentă fiind filmată în timp ce este bătută de o altă fată de vârsta ei. Protagonistele ar fi eleve de liceu şi se cunoşteau, a stabilit ancheta. „Pelicula“ a apărut pe reţelele de socializare la începutul acestei săptămâni.

Limbaj grobian al galeriilor de „fani“
Filmuleţul începe cu o adolescentă care îşi legă părul, întrebând-o pe „rivală“ dacă este pregătită pentru „meciul“ cu numărul întâi: „Hai, eşti pregătită? Mai zice «Filmează! Hai s-o batem!», în timp ce pe fundal se aude: „Vă bateţi?“. Reacţionează imediat, lovind-o pe fata care purta ochelari. În timpul altercaţiei, una extrem de violentă, adolescenţii se distrează copios, deşi la un moment dat, victima ţipa de durere. Ce şochează este  limbajul folosit de „spectatori“, unul grobian. O tânără se exprimă astfel: „Dă-i, dă-i, dă-i Diana“; „Dă-i pumni, picioare, dă-i, dă-i, da-i în p…ă, acolo, în p…ă“. Intervine şi un băiat cu „indicaţii“: „Dă-i la ficaţi“.

Minora bătăușă nu riscă prea mult

După ce filmul a apărut pe reţelele de socializare, Poliţia Neamţ a deschis o anchetă. În astfel de cazuri nu se pot dispune prea multe măsuri împotriva agresoarei, pentru că este minoră. Este posibil să fie aplicată o amendă pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. La fel de posibil este un proces penal pentru loviri şi alte violenţe dacă victima îşi va scoate un certificat medico-legal care să ateste leziunile suferite.

În iulie 2020, o adolescentă de 15 ani din Piatra Neamţ a fost bătută de două fete de 12, respectiv 14 ani, în fața blocului, iar agresoarele şi-au filmat atacul. Cele două fete erau cunoscute în Piatra Neamț din cauza violențelor, ele fiind în atenția Poliției. Tânăra agresată este crescută doar de bunic.