Există de asemenea și procurori care s-au înscris atât în concursul pentru șefia PICCJ sau DIICOT, cât și la acest concurs pentru alte funcții de conducere din aceste două parchete, anunță luju.ro. În opinia sursei citate, lipsa procurorului Daniel Horodniceanu este una dintre surprize. La fel, din concurs lipsește și semnatara Protocolului PICCJ-SRI din 2009, Gabriela Scutea, la rândul ei o obișnuită a selecțiilor pentru șefia marilor parchete.

Lucrurile apar ca fiind destul de simple în ceea ce privește posturile de prim adjunct al Procurorului General și de adjunct al Procurorului General. În acest caz, există câte o singură pentru fiecare funcție: cea a actualului Procuror General interimar Bogdan Licu pentru prim-adjunct PICCJ (funcție pe care a mai ocupat-o în trecut, în perioada 2013-2016) și cea a procuroarei Maria Militaru pentru scaunul de adjunct PICCJ.

Concurență ceva mai mare este pentru șefia Secției de urmărire penală și criminalistică din Parchetul general. Aici sunt trei candidaturi, printre care și cea a actualului procuror șef al acestei secții, Romulus Dan Varga.

Există procurori care s-au înscris pentru funcții de conducere din eșalonul doi al marilor parchete, candidând în același timp și pentru șefia acestor parchete. Astfel, procurorii militari Ionel Corbu și Florin Daniel Cășuneanu vor să fie șefii Secției parchetelor miltare din PICCJ, după ce s-au înscris și în concursul pentru funcția de Procuror General.

De asemenea, procurorii Ioana Albani și Teodor Niță candidează pentru funcția de adjunct al DIICOT, fiind însă și în procedura de selecție a șefului DIICOT. Cei doi se vor lupta pentru a două poziție din DIICOT cu procuroarea Oana Daniela Patu, dar și cu fosta vicepreședintă CSM, Oana Hăineală.

Trei candidaturi s-au înregistrat și pentru funcția de adjunct al DNA. Este vorba despre cea a actualei adjuncte Mădălina Scarlat, a procuroarei Elena Hach, dar și a procuroarei Gabriela Popa, care de curând s-a suit pe treptele CAB că să protesteze împotriva Legilor Justiției și care a fost protagonista unei scene uluitoare în dosarul în care DNA cerea redeschiderea urmăririi penale față de fostul vicepremier Paul Stănescu. Luju.ro se referă la episodul din februarie 2018, în care procuroarea Gabriela Popa, la acea vreme șefa Secției judiciare din DNA, a vrut să îi dea un plic galben judecătorului ICCJ Marius Foitos, cu precizarea că apărarea nu poate vedea documentele.

Tot la DNA, garda veche va rămâne cel mai probabil pe poziții de forță. Este vorba de  procurorul Paul Silviu Dumitriu, perceput ca omul Laurei Kovesi, care candidează singur pentru șefia Secției I DNA de combatere a corupției și pe care astăzi o ocupă cu delegare, și la procurorul Claudiu Dumitrescu, fost șef al Secției a II-a DNA de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de conducere, care acum candidează, singur, pentru aceeași funcție.

Iată lista cu candidații pentru funcții de conducere din PICCJ, DIICOT și DNA:

Candidații pentru funcția de prim adjunct al Procurorului General: Bogdan Licu;

Candidați pentru funcția de adjunct al Procurorului General:

-Maria Magdalena Militaru;

Candidații pentru funcția de procuror șef al Secției de urmărire penală și criminalistică din PICCJ:

-Dragoș Cojocaru;

-Adriana Denisa Cristodor;

-Romulus Dan Varga;

Candidații pentru funcția de procuror șef al Secției parchetelor militare din PICCJ:

-Marius Museanu;

-Ionel Corbu;

-Cătălin Ranco Pițu;

-Paul Truică;

-Grigore Florin Popescu;

-Forin Daniel Cășuneanu.

Candidații pentru funcția de procuror șef al Secției de resurse umane și documentare din PICCJ:

-Simona Bradiceanu;

Candidații pentru funcția de adjunct al DIICOT:

-Ioana Bogdana Albani;

-Oana Daniela Patu;

-Teodor Niță;

-Oana Andrea Schmidt-Hăineală;

Candidații pentru funcția de adjunct DNA:

-Gabriela Popa;

-Mădălina Scarlat;

-Elena Hach;

Candidații pentru funcția de procuror șef al Secției de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție din DNA:

-Constantin Claudiu Dumitrescu;

Candidații pentru funcția de procuror șef al Secției de combatere a corupției din DNA:

-Paul Silviu Dumitriu