Evenimentul Zilei > Actualitate > Bătaie pe bilete de Revelion. Sute de pensionari au stat toată noaptea la coadă
Bătaie pe bilete de Revelion. Sute de pensionari au stat toată noaptea la coadă

Bătaie pe bilete de Revelion. Sute de pensionari au stat toată noaptea la coadă

Peste 200 de persoane au stat ca coadă în faţa ghişeului de la Teatrul Muzical din Galaţi, pentru a prinde un bilet la Revelionul pensionarilor organizat de Primărie.

Ghişeul s-a deschis la ora 8:00, dar mulți dintre cei implicați au făcut noapte albă ca să prindă tichetul dorit.

Emanoil Tănase a fost primul la rând, deşi are 82 de ani. El a spus că a nu a dormit și că a mers patru kilometri pe jos deoarece la ora 4.00 autobuzele din Galați nu circulă.

„Dacă nu am dormit cum să mă trezesc? Am plecat de acasă de la 4 dimineața. Am venit pe jos, din Țiglina 1. Nu circula niciun autobuz, nici mașini taxi nu erau. Eu sunt dornic de dans, trebuie să dansez și din cauza asta am venit aici. Mergem an de an”, a spus Emanoil Tănase.

Participanții s-au certat între ei, s-au îmbrâncit și au fost la un pas să se ia la bătaie.

„Trebuia să vină cineva de la pază, să țină ordine. Nu vedeți ce îmbulzeală? Panaramă mare, nu vedeți ce îngrămădeală s-a făcut? Nu merită chinul ăsta. Eu am venit la 5.15, unii au venit acum și s-au îngrămădit”, s-a plâns un pensionar.

Ediția din acest an a Revelionului Pensionarilor va avea loc la patinoarul acoperit din Galați. Primăria le-a promis participanților spectacol de calitate și meniu tradițional românesc și internațional, cu carne de porc, păstrăv, legume mexicane și șampanie.

„Evenimentul va avea loc la Patinoarul artificial Dunărea Galați în data de 31.12.2019, începând cu ora 20.30, programul artistic fiind asigurat prin intermediul Teatrului Național de Operă și Operetă Nae Leonard. Astfel, vor întreține atmosfera artiștii Ion Suruceanu, Cristina Vasopol, Aurică Totolici, formația Unison și formația Plai românesc ce va prezenta obiceiuri și datini populare. Meniul va cuprinde platou tradițional țărănesc, păstrav cu mămăligă, usturoi și lămâie, mixt grill cu garnitură de legume mexicane, plăcinta cu brânză. Se vor servi băuturi precum coniac, vin alb, șampanie, apă, suc și cafea”, au anunțat reprezentanții Primăriei Galați.

Tichetele puse în vânzare de Primăria Galați costă 80 de lei, fiecare.

Pentru ca pensionarii să intre în posesia unui tichet au trebuit să prezinte o copie după cuponul de pensie pentru a demonstra că nu au un venit mai mare de valoarea salariului minim pe economie, potrivit digi24.ro

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.