Valabilitatea rovinietei nu se prelungeşte automat în perioada stării de urgenţă, au anunțat reprezentanții CNAIR, într-un comunicat de presă. Aceștia au ținut să dezmintă informațiile apărute în spațiu public.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public şi întrebările primite în această perioadă cu privire la menţinerea valabilităţii rovinietelor care expiră în perioada stării de urgenţă, CNAIR informează utilizatorii reţelei de drumuri naţionale şi autostrăzi că rovinietele nu se încadrează în categoria «documentelor eliberate de autorităţile publice», motiv pentru care valabilitatea acestora încetează la sfârşitul ultimei zile a perioadei pentru care a fost achitat tariful”, se arată în informarea transmisă presei.

Conducătorii auto pot vedea dacă rovinietele pe care le dețin sunt valabile pe portalurile www.cnadnr.ro (secţiunea Verificare Rovinietă) şi www.erovinieta.ro, unde Compania le-a pus la dispoziție un instrument online de verificare, în funcție de datele vehiculului.