Băsescu a avertizat-o pe Maia Sandu că Igor Dodon a înțeles mecanismul și știe cum să se plaseze acum în contextul politic.

„Igor Dodon, cu abilitatea pe care o are, va ocupa partea de centru a eşicherului politic. Dodon a înţeles care e direcţia din care bate vântul, că banii vin din Vest. Maia Sandu să se trezească, pentru că Dodon s-a extins spre centrul eşicherului politic şi se va extinde spre centru-dreapta”, a declarat Traian Băsescu.

„Am fost trist și supărat vreo trei zile după ce a picat Guvernul Sandu. M-am simțit prost. Acum Maia Sandu este în opoziție”, a mai spus ex-președintele României.

Traian Băsescu a mai precizat că „dacă Dodon se instalează de tot la putere, Klaus Iohannis va trebui să se întalnească cu el, iar Maia Sandu va sta să urmească evenimentul de pe margine.”

Întrebat dacă Maia Sandu are vreo legătură cu eliberarea ex-premierului Vlad Filat, acesta a precizat că „este exclus, Maia Sandu nu poate fi suspectată.

„Greu de crezut că Igor Dodon nu știa, a fost informat de o instituție a statului, nu neapărat serviciile secrete”, a precizat europarlamentarul.

„Dacă este vorba de eliberare condiționată, e totul legal prin lege. Legea se aplică în mod egal și lui Filat și celorlați cetățeni ai Republicii Moldova”, a conchis Băsescu.

Ce ține de relația Maiei Sandu cu Andrei Năstase, Traian Băsescu a spus că acești doi actori trebuie să-și consolideze puterile.

„Cred că ar trebui să-și consolideze puterile. În general, cred că ar trebui să fie un singur partid, să lucreze la asta”, a mai precizat Băsescu, potrivit unimedia.info