Interesul uriaș din jurul acestor alegeri l-a convins și pe Traian Băsescu să se implice. Fostul președinte al României și-a ales deja tabăra pe care o va susține și îndeamnă toți cetățenii moldoveni să-i urmeze sfatul. Curentul unionist trebuie să fie la putere în Chișinău, crede Băsescu.

„Duminica viitoare, 898 de primari și 11.580 de consilieri locali din Republica Moldova aşteaptă votul de încredere al românilor din Moldova, scrutin esenţial pentru viitorul fiecărei comunităţi”, scrie Traian Băsescu pe contul personal de Facebook, semn că ex-președintele României are deja atenția îndreptată asupra evenimentelor de la Chișinău.

„Am încredere în candidații Partidului Unităţii Naţionale”

Pentru un român care visează la unirea cu frații de peste Prut, opțiunea Partidul Unității Naționale poate fi una firească. Este și cazul lui Traian Băsescu, al cărui vot de încredere este pentru candidații PUN.

„Înţeleg dezamăgirea şi neîncrederea cetăţenilor în clasa politică, însă votul este singurul instrument prin care ei pot decide cine merită să-i conducă. Eu am încredere în candidaţii Partidului Unităţii Naţionale, sunt oameni pregătiţi, care înţeleg că viitorul Republicii Moldova este alături de România, deziderat pentru care muncesc cu sinceritate. Prin urmare, îi îndemn pe toţi locuitorii din Chişinău şi din suburbii să îl susţină pe Octavian Ţîcu la Primăria Capitalei, candidatul PUN. Îl cunosc drept un profesionist şi am convingerea că va schimba faţa celei de-a doua capitale româneşti. Şi în Nord, la Bălţi, îmi pun toată speranţa în Sergiu Burlacu, un tânăr care a avut curajul de a-şi asuma o astfel de bătălie şi care, sunt convins, va reuşi să obţină susţinerea majorităţii”.

Mai mult, Traian Băsescu anunță că soția sa, Maria Băsescu, va vota la Ambasada Republicii Moldova de la București tot pentru candidatul PUN. „PUN merită şi crede în Unire!”, își încheie europarlamentarul PMP mesajul.