Evenimentul Zilei > Politica > Băsescu: „România, un eşec de mari proporţii la ONU. Azvârlirea lui Meleşcanu din guvern nu este suficientă”
Băsescu: „România, un eşec de mari proporţii la ONU. Azvârlirea lui Meleşcanu din guvern nu este suficientă”

Băsescu: „România, un eşec de mari proporţii la ONU. Azvârlirea lui Meleşcanu din guvern nu este suficientă”

Estonia şi arhipelagul caraibian Saint Vincent şi Grenadine au fost alese vineri de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite pentru a deveni, din ianuarie, membre nepermanente ale Consiliului de Securitate al ONU în perioada 2020-2021, învingându-şi „rivalii", România şi respectiv Salvador.

După acest eșec, fostul președinte al României, Traian Băsecu, a făcut o radiografie dură.

„România, un eşec de mari proporţii la ONU
Estonia are o populaţie de 1,3 milioane locuitori.
România are o populaţie de 22 milioane locuitori.
Azi la ONU, România şi Estonia au fost în competiţie, în Adunarea Generală, pentru obţinerea unui loc pentru o perioadă de doi ani în Consiliul de Securitate al ONU . Rezultatul ? Catastrofal !
România 57 voturi. Estonia 138 voturi.

România a primit factura unei politici externe abulice, fără orizont, fără consistenţă, fără inteligenţă şi mai ales, fără respect pentru interesul naţional. O politică externă care ar fi mai puţin distructivă pentru România şi dacă ar fi fost condusă de nişte TRĂDĂTORI DE ŢARĂ.
Am pierdut votul ţărilor arabe urmare a aventurii cu mutarea ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim
Nu am avut votul statelor membre UE şi NATO datorită accentelor antieuropene şi antioccidentale din discursurile lui Dragnea, Tăriceanu, Dăncilă ;
Nu am avut votul aliaţilor tradiţionali datorită incompetenţei şi a inactivităţii lui Meleşcanu.
Votul de astăzi de la ONU este măsura exactă a respectului de care se mai bucură România pe plan internaţional.

Şi totuşi…Preşedintele României este titularul politicii externe.
Doar demisia sau azvârlirea lui Meleşcanu din guvern nu este suficientă”, a scris Traian Băsescu pe pagina sa de Facebook.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.