Fostul președinte al României, Traian Băsescu, despre care se spune că ar fi creatorul „Binomului”, îi acuză pe Florian Coldea și Laura Kovesi că i-ar fi distrus familia.

„Informațiile le-am prezentat într-o formă exagerată și neglijentă, nu am fost nici logic în exprimare și am dat o nuanță care să îmi convină în raport de Coldea și Kovesi pe care îi consider responsabili pentru ce s-a întamplat familiei mele”, declara acum ceva vreme fostul președinte.

„Marturia de mai sus ii apartine lui Traian Basescu a fost recunoscuta si insusita de acesta si este cuprinsa in Ordonanta de clasare pe care procuroarea Elena Iordache de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat-o in dosarul nr. 1/P/2017, si pe care Lumea Justitiei o prezinta in exclusivitate. Este vorba despre dosarul constituit ca urmare a aparitiei in spatiul public a inregistrarii unei discutii purtate de fostul deputat Sebastian Ghita cu Traian Basescu, in care fostul presedinte se lauda cu discutiile pe care le-ar fi purtat cu fosta sefa DNA Laura Codruta Kovesi sau cu ex-directorul operativ al SRI Florian Coldea legat de unele dosare penale, inclusiv dosarul ICA”, scrie Luju.

Acesta, conform Ordonanței de clasare, și-a însușit declarațiile apărute în spațiul public, și-a recunoscut vocea și afirmațiile, precizând însă în fața procuroarei Elena Iordache că afirmațiile din timpul dialogului cu Sebastian Ghiță au fost făcute „într-o formă exagerată și neglijentă”, subliniind că nu a fost nici logic.

„Fata de marturia lui Traian Basescu in fata procuroarei Elena Iordache, reprezentanta PICCJ a apreciat ca desi fostul presedinte a facut precizari din care s-ar putea concluziona ca a cunoscut dinainte condamnarea in dosarul ICA, acestea nu sunt rezultatul vreunei informatii certe, ci sunt aspecte prezentate intr-o forma exagerata si neglijenta cu o nuanta care i-a convenit”, mai precizează sursa citată.