Întrebat ce șanse sunt ca moțiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament, Traian Băsescu a răspuns: „Părerea mea este că nu se vrea o moțiune de cenzură. Au fost momente de dezbinare între Tăriceanu și Dragnea. Își dădeau lecții unul altuia. Acum, după ce s-au împăcat, mă îndoiesc că se va depune. Mai ales că este acolo o minte luminată, doamna Turcan, care a spus că se va depune. Poate în noaptea de Revelion sau de Crăciun sau la Paște”.

Afirmațiile senatorului PMP sunt făute în contextul în care președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Iași, că Opoziția va stabili data la care va depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, după 1 decembrie, precizând că PNL încă nu au ajuns la numărul necesar de parlamentari pentru a căderea Cabinetului Dăncilă.

Liderul PNL a adăugat că se bazează pe parlamentari din UDMR, PSD și ALDE pentru a trece moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

În schimb, Ludovic Orban spunea cu altă ocazie, mai precis pe 19 noiembrie, că PSD-ALDE-UDMR formează, la ora actuală, o majoritate de 62% în Parlament, iar la Senat social-democrații au singuri majoritate.

Recent, deputatul PNL Ioan Cupșa a declarat că este foarte probabil ca moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă să fie depusă în jurul datei de 10 decembrie.

La rândul său, preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, săptămâna aceasta, că există şanse ca moţiunea să treacă mai ales că sunt mulţi parlamentari ai PSD nemulţumiţi de Guvern.