Evenimentul Zilei > Politica > BĂSESCU dezvăluie PLANUL ANULUI. ADEVĂRUL cutremurător din SPATELE MOȚIUNII. Când va pica GUVENRUL
BĂSESCU dezvăluie PLANUL ANULUI. ADEVĂRUL cutremurător din SPATELE MOȚIUNII. Când va pica GUVENRUL

BĂSESCU dezvăluie PLANUL ANULUI. ADEVĂRUL cutremurător din SPATELE MOȚIUNII. Când va pica GUVENRUL

Duminică seară, la România Tv, Traian Băsescu a declarat că parte din Opoziție nu dorește cu adevărat o moțiune de cenzură împotriva Guvernului, adăugând, pe un ton ironic, că poate aceasta va fi depusă în noapte de Revelion, de Crăciun sau poate chiar anul viitor, la Paște.

Întrebat ce șanse sunt ca moțiunea de cenzură să fie adoptată de Parlament, Traian Băsescu a răspuns: „Părerea mea este că nu se vrea o moțiune de cenzură. Au fost momente de dezbinare între Tăriceanu și Dragnea. Își dădeau lecții unul altuia. Acum, după ce s-au împăcat, mă îndoiesc că se va depune. Mai ales că este acolo o minte luminată, doamna Turcan, care a spus că se va depune. Poate în noaptea de Revelion sau de Crăciun sau la Paște”.

Afirmațiile senatorului PMP sunt făute în contextul în care președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Iași, că Opoziția va stabili data la care va depune moțiunea de cenzură împotriva Guvernului, după 1 decembrie, precizând că PNL încă nu au ajuns la numărul necesar de parlamentari pentru a căderea Cabinetului Dăncilă.

Liderul PNL a adăugat că se bazează pe parlamentari din UDMR, PSD și ALDE pentru a trece moțiunea de cenzură împotriva Guvernului.

În schimb, Ludovic Orban spunea cu altă ocazie, mai precis pe 19 noiembrie, că PSD-ALDE-UDMR formează, la ora actuală, o majoritate de 62% în Parlament, iar la Senat social-democrații au singuri majoritate.

Recent, deputatul PNL Ioan Cupșa a declarat că este foarte probabil ca moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Dăncilă să fie depusă în jurul datei de 10 decembrie.

La rândul său, preşedintele PMP, Eugen Tomac, a declarat, săptămâna aceasta, că există şanse ca moţiunea să treacă mai ales că sunt mulţi parlamentari ai PSD nemulţumiţi de Guvern.