Evenimentul Zilei > Actualitate > Băsescu l-a denunțat pe Dincă. Adevărul din spatele crimelor din Caracal
Băsescu l-a denunțat pe Dincă. Adevărul din spatele crimelor din Caracal

Băsescu l-a denunțat pe Dincă. Adevărul din spatele crimelor din Caracal

Fostul preşedinte Traian Băsescu a afirmat, duminică seară la RTV, că Dincă face parte dintr-o reţea de carne vie

„Vă aduc aminte că în data de 10 august 2019 am postat pe Facebook că dosarul este unul foarte greu, care va pune la încercare profesionalismul procurorilor şi poliţiştilor. Dincă nu este doar un criminal, ci şi un dostribuitor de fete în reţele internaţionale. El avea surse de venit foarte puternice. Este doar un pion într-o reţea de carne vie. Nu cred că DIICOT s-a băgat degeaba”, a spus Băsescu la RTV.

 

Cum arată Alexandra după ce a fost identificată

Monica Melencu, mama Luizei, fata care a dispărut la Caraca a afirmat la România TV că a trecut graniţa de foarte multe ori cu cele două fiice, chiar dacă erau minore, fără ca aceasta să aibă vreun paşaport sau vreo procură din partea tatălui.

Monica Melencu a făcut parte dintr-un mecanism național. Dezvăluirile oferă o nouă pistă anchetatorilor și devoalează modul fraudulos prin care un minor poate fi trecut granița. Costul: maxim 100 de euro!

Mama Luizei a afirmat la emisiunea moderată de Victor Ciutacu că în fiecare vacanţă, în ultimii 7 ani, Luiza mergea în Italia. Femeia a afirmat că de fiecare dată dădea şpagă la vameş între 50 şi 100 de euro pentru a nu controla actele minorei Luiza.

Dincă, victima lui Becali. Milionarul a spus tot după nuntă

Monica Georgeta Melencu a relatat cum își trecea ambele fiice granița, prin punctul de la Bechet, cu bacul, dând mită vameșilor între 50 și 100 de euro

„Eu, timp de 7 ani, am adus-o în Italia pe Luiza. O treceam pe la Bechet. Dădeam 100 de euro. Nu doar o dată, timp de 7 ani am trecut-o și nu doar pe ea, ci pe amândouă fetele. Eu le aduceam pe amândouă și când erau mai micuțe. Fiica mea venea la noi, câte două luni de zile, fără noi.”, a spus mama Luizei Melencu la România TV.

De asemenea, Monica Melencu a mai spus că a trecut în acest fel şi prin alte puncte de frontieră.

Cine este dușmanul bărbaților

Dincă și-a schimbat declarația și susține că a ținut-o în viață pe Luiza până când a venit soția lui din Italia. Femeia este cercetată de DIICOT după ce a fost acuzată că a văzut-o pe adolescentă. Un martor susține că fata a fost mutată din „Casa Groazei” abia după ce Alexandra a sunat la 112

Înainte de a fi condus în fața comisiei medico-legale de la Institutul Național de Medicină Legală „Mina Minovici”, Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul disparițiilor celor două adolescente, Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, și-ar fi schimbat o parte din declarațiile date, inițial, în fața anchetatorilor. Deși, la început, a declarat că a omorât-o pe Luiza la scurt timp după ce a sechestrat-o, mecanicul acuzat de răpirea fetelor susține, acum, că a ținut-o mai multe zile și ar fi ucis-o, ulterior, pentru că urma să vina soția lui acasă.

Însă, soția lui Dincă este suspect în acest caz și, mai mult, este cercetată de DIICOT pentru o posibilă complicitate cu soțul ei. De altfel, Tonel Pop, avocatul familiei Melencu, este convins că soţia lui Dincă ascunde multe adevăruri. „Femeia a minţit foarte mult. Nu le-a spus adevărul anchetatorilor. Există indicii că în perioada în care Luiza a fost răpită soţia se întorsese acasă. Imposibil să nu fi văzut ceva suspect. Luiza a fost răpită pe data de 14 aprilie. Dincă a dus-o acasă, soţia s-a întors în perioada aia din Italia. Chiar n-a văzut nimic? Această femeie trebuie obligatoriu reaudiată”, a declarat avocatul Tonel Pop.

Un nou cutremur în Caracal

Audiat, iarăși, de anchetatori, Gheorghe Dincă a început, déjà, să se contrazică în declaraţii, mai ales în ceea ce priveşte situaţia Luizei Melencu. Mecanicul acuzat de răpire, sechestrare și uciderea celor două fete din cazul Caracal a fost audiat, din nou, zilele trecute.

Se pare că Gheorghe Dincă și-a schimbat părți din declarație, mai ales cele referitoare la cazul Luizei Melencu, arată Antena 3. Până acum, el spunea că pe Luiza a ucis-o în aceeași zi în care a răpit-o și în același mod cum a procedat și cu Alexandra. La audiere, Gheorghe Dincă ar fi recunoscut, încă o dată, că le-a ucis pe cele două fete.

În privința Luizei, el a venit cu informaţii noi, însă unele dintre acestea se contrazic cu cele declarate de el până acum. Dincă şi-a motivat gestul de a o răpi pe Luiza, spunând că atunci când a văzut-o la ocazie a vrut să facă o faptă bună și să o ducă acasă. Pe drum însă, s-a răzgândit. Și-a dat seama că era foarte frumoasă, că mirosea frumos și a dus-o la el acasă. La un moment dat, Gheorghe Dincă spunea că a omorât-o pe Luiza în acelaşi mod în care a ucis-o și pe Alexandra.

De asemenea, suspectul adus adăugiri referitoare la perioada în care a ținut-o pe Luiza, povestindu-le anchetatorilor că a ținut-o mai multe zile, dar pentru că știa că va veni soția lui acasă, s-a gândit să o omoare. În acest context, în luna august, avocatul Tonel Pop a declarat la Parchetul General, unde a cerut cercetarea familiei lui Gheorghe Dincă, faptul că soția bărbatului se afla în casă atunci când Luiza era sechestrată. Mai mult, el susținea că soția lui Dincă ar fi distrus probe din domiciliul din Caracal.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: