Președintele s-a referit, marți seară, la Digi24, și la Partidul Mișcarea Populară, precizând că deși acesta este un partid "născut prematur", speră să obțină doi sau trei eurodeputați la alegerile din 25 mai. "Prezența cred că va fi în jur de 30-35% (la europarlamentare — n.r.). Va fi o prezență slabă. Sigur că îmi doresc foarte mult ca PMP să treacă pragul și să obțină doi-trei europarlamentari și pe urmă, poate, după europarlamentare… În mod categoric va câștiga USD, dar socotind pe sondaje procentele partidelor de dreapta, dacă s-ar uni ar bate USD-ul și ar da președintele României în alegerile prezidențiale din noiembrie. (…) Eu cred că dacă sunt responsabile (partidele de dreapta — n.r.) pot avea un candidat unic.

Eu îmi termin mandatul, voi sprijini PMP, dar nu-mi dați responsabilitatea unificării dreptei, că nici nu am cum să o fac, aici trebuie să fie un dialog între partide pentru că toți au veleități să dea președintele. După europarlamentare, trebuie să stabilească că doar un partid dă președintele. (…) Cel mai pregătit să fie președinte este, în mod categoric, Emil Boc. Nu știu dacă va vrea, însă experiența pe care a căpătat-o, tipul de responsabilitate pe care a manifestat-o, capacitatea de a sacrifica voturi pentru binele țării, nu că ar fi un om perfect, dar a trecut prin multe cu România. (…) A acumulat o experiență pe care nu mulți premieri o acumulează", a spus Băsescu.

Acesta a adăugat că PMP nu a fost proiectat să participe la europarlamentare, explicând că obiectivul său a fost ca partidul să fie creat mai lent și el să fie competitiv în 2016.
Președintele a ținut să precizeze, totodată, că PDL reprezintă un "proiect închis", dar că niciodată nu va spune: 'Nu vă aliați cu PDL'.
În ceea ce privește posibilii candidați la alegerile prezidențiale, Băsescu l-a indicat din nou pe social-democratul Mircea Geoană ca o variantă, afirmând că acesta, spre deosebire de premierul Ponta, are experiență diplomatică, iar în comparație cu președintele PNL, Crin Antonescu, are credibilitate.

"Și acum e (Mircea Geoană omul mogulilor — n.r.). Eu cred că dacă ar mai exista un Vântu, Geoană și acum s-ar duce cu o zi înainte să facă jacuzzi acolo. Dar comparat cu Ponta, are relații externe. Geoană nu s-a schimbat, tot mintea aia o are. Măcar prezintă credibilitate în relația cu partenerul strategic Statele Unite și este un diplomat destul de experimentat. Atunci când spun că Geoană poate fi o soluție mă refer pur și simplu la faptul că asta avem. Nu avem altceva decât un Ponta, un Geoană, un Crin. Uitați-vă la Crin. Cât de credibil mai este omul ăsta, vine acum și îl critică pe Ponta, când el a fost… mi-l aduc aminte: parcă era o maimuță pe pupitrul de la Președinție. Am și schimbat pupitrele după ce s-a terminat referendumul, că era pupitrul compromis din pricina celui care l-a compromis. Iar acum vine, dă lecții, se urcă în nori", a mai spus șeful statului.