Băsescu, driblat de Tadic

Băsescu, driblat de Tadic

Preşedintele Serbiei, Boris Tadic, a venit astăzi într-o vizită oficială de două zile în România, la invitaţia lui Traian Băsescu. Mâine, cei doi şefi de stat vor merge la Constanţa, unde vor viziona împreună meciul de fotbal România - Serbia.

Preşedintele României l-a primit pe omologul său sârb în această dimineaţă, la Palatul Cotroceni. La finalul întâlnirii de la Cotroceni, cei doi preşedinţi au susţinut o declaraţie de presă, unde au vorbit şi despre meciul de mâine seară.

„Eu n-am vrut niciodată să-l supăr pe prietenul meu Boris Tadic. Dar aş vrea ca el să plece supărat de la stadion şi eu vesel”, a spus Băsescu.

El  a recunoscut că speră la un scor de genul 1-0, 2-1, 3-2, 4-3, în favoarea României.

„Cu cât mai multe goluri, cu atât va fi mai spectaculos”, a completat Băsescu.

Deşi România nu a pierdut la Constanţa, Tadic e optimist

Boris Tadic a fost mai rezervat: „Eu nu fac niciodată un pronostic al meciurilor. Eu întotdeauna le comunic sportivilor noştri să dea tot ce le stă în putere. Dacă învinge, Serbia e calificată pentru Mondiale şi asta însemnă foarte mult. Ceea ce mă îngrijorează e că se va juca pe un stadion pe care România nu a pierdut niciodată niciun meci. Dar tradiţiile există ca să fie şi încălcate”.

Băsescu este dezamăgit

Legat de scandalul de la Ministerul de Interne, Băsescu a spus că este foarte dezamăgit: „La un ofiţer superior, a fost o extraordinară dezamăgire. Un ofiţer superior care vrea să facă trafic de influenţă, uzând de numele preşedintelui României, asta e dezamăgirea uriaşă şi nu minciuna. Cu minciuna m-am obişnuit. Dezamăgirea uriaşă e că un ofiţer superior s-a pretat la aşa ceva. Am crezut întotdeauna în corectitudinea militarilor”.

„Un subiect abordat a fost acordul de asociere al Serbiei la UE, acord despre care România consideră că trebuie semnat cât mai rapid şi că Serbia îndeplineşte toate criteriile pentru semnarea acestuia”, a declarat Băsescu.

„Am abordat problema minorităţii române şi a bisericilor ortodoxe române din Serbia. Din acest punct de vedere, domnul preşedinte Tadic m-a informat că lucrurile sunt în progres şi că se vor îndrepta foarte curând către standardele europene”, a mai spus preşedintele României.

"Prietenie seculară între cele două ţări"

Cei doi şefi de stat au făcut şi o analiză a modului în care criza economică afectează regiunea şi pe fiecare dintre cele două ţări.

„Primirea a fost, ca de obicei, foarte călduroasă. Ea dovedeşte încă o dată prietenia seculară dintre cele două ţări”, a declarat Boris Tadic. „Am ajuns la concluzii unitare asupra problemelor politice şi economice din zona noastră”, a mai spus şeful de stat sârb.

„Discuţiile cu preşedintele Tadic sunt extrem de deschise şi de sincere”, a spus şi Traian Băsescu. „Vom continua discuţiile la dineu, diseară”.

După întâlnirea cu şeful statului, Tadic va avea o întrevedere cu preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului. De asemenea, el se va întâlni cu primul-ministru Emil Boc.

Tadic va vizita Universitatea „Dimitrie Cantemir”, unde va primi titlul de Doctor Honoris Causa al acestei instituţii.

În cea de-a doua zi a vizitei de stat în România, preşedintele sârb se va deplasa la Constanţa, unde va vizita facilităţile portuare şi îi vor fi prezentate oportunităţile de cooperare economică. Seara, cei doi vor merge la meciul România-Serbia. ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 12:53. Citiţi şi:

Piţurcă pregăteşte meciul în stil Lucescu

Fă-i echipa lui Piţurcă!

Ne puteți urmări și pe Google News