Declarația a venit în contextul în care președintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, la un miting susținut la Suceava, că este „momentul în care trebuie să eliberăm Romînia de această căpușă care se numește Iohannis”.

„Deci căpușa acestei țări se numește Dragnea, nu Iohannis. El e căpușa de care trebuie scăpat!”, a insistat fostul președinte al României. 

Băsescu a vorbit și despre situația lui Tudorel Toader:

„E un om care mi-a fost antipatic toată viața lui mai ales când era la CCR și eu președinte, că mă bloca. Însă, Toader știe carte și a făcut câteva lucruri bune: a reușit să separe cariera magistraților, să stabilească termene de vechime ca să ajungi procuror sau judecător de Înaltă Curte / Parchet General, a scos Secția specială din DNA și a plasat-o într-un loc neutru. 

Asta nu înseamnă că tolerez prostia pe care a făcut-o această secție, cerând dosarul Tel Drum, ocazie cu care s-a devoalat. Eu cred că Toader a lăsat niște urme, dar a lucrat într-un mediu extrem de ostil. Din câte știu, a venit pe filiera ALDE, și-a imaginat că o să fie mai liber decât a fost și, la un moment critic, n-a percutat. Dacă era slugă scotea ordonanțele. Eu l-am apreciat că a rezistat presiunii”, a afirmat fostul președinte.

 

Te-ar putea interesa și: