Băsescu, confundat cu Boc la Strasbourg

Băsescu, confundat cu Boc la Strasbourg

În timp ce delegaţia României la Summit a rămas ieri blocată în trafic din cauza protestelor violente împotriva reuniunii la nivel înalt din Strasbourg, organizatorii anunţau pe monitoarele din centrul destinat jurnaliştilor conferinţa de presă a preşedintelui României, Emil Boc.

Confuzii similare au fost făcute şi în cazul Croaţiei şi Poloniei, corectate după intrevenţia delegaţiilor. După o amânare de câteva ore a cuvântării din ultima zi a Summit-ului NATO de la Strasbourg şi Kehl, preşedintele Traian Băsescu a declarat că România nu exclude participarea în continuare în Afganistan cu efective sporite de instruire a armatei afgane, de ordine publică şi de asistenţă medicală. Summitul s-a încheiat ieri cu numirea premierului danez, Anders Fogh Rasmussen, drept succesor al secretarului general NATO, Jaap de Hoop Scheffer, după ce Turcia a renunţat la obiecţiile sale.

Reuniunea la nivel înalt de la Strasbourg-Kehl a fost marcată de proteste violente anti-NATO şi a început cu o mică nesincronizare dintre premierul italian Silviu Berlusconi şi restul omologilor săi, în frunte cu cancelarul german Angela Merkel, gazda evenimentului. Berlusconi a ratat începutul ceremoniei oficiale deoarece vorbea la telefon pe malul fluviului Rhin. Merkel a aşteptat ce a aşteptat, apoi s-a decis să dea startul evenimentului.

Ne puteți urmări și pe Google News