Traian Băsescu a declarat că nu va fi niciodată găsit vreun angajament de colaborare cu Securitatea senat de acesta pentru că nu ar fi făcut un asemenea gest.

„Eu voi merge în instanță atunci când voi fi citat. Nu știu despre ce e vorba, am primit cinci adeverințe cu ocazia a diverse candidaturi. A fost o situație în 2002 când m-au invitat să lămuresc niște lucruri. Mă bucuram dacă mă invitau acum să lămurim lucrurile, dacă e ceva neclar. M-aș bucura să aduc lămuriri și să fie anexate la dosar. 

Nu știu ce să spun, dacă este ciudat. Există confirmarea publică, dar nu știe nimeni dacă așa este. Au dat pe surse informația și detaliile. Vreau să văd dosarul și voi exprima un punct de vedere. Vă garantez că nu va fi găsit niciun angajament că niciodată nu am semnat un angajament. N-aș vrea să generez prejudicii PMP-ului în plină campanie. Știu cum e cu acuzațiile în campanie, dar vreau să protejez PMP. O să mă pronunț asupra dosarului.”, a declarat Traian Băsescu.

Colegiul CNSAS a hotărât, joi, să trimită instanței de contencios acțiunea de stabilire a calității de colaborator a fostului președinte al României.

„Colegiul a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. b, art. 5 alin.1 (deputat sau senator în Parlamentul României, membru în Parlamentul European) – 1 persoană.”, se arată în comunicatul CNSAS, fără a fi precizat numele persoanei.

CNSAS a emis note de necolaborare cu Securitatea pentru Traian Băsescu în 2002, 2004, 2006, 2009 și 2013.

Te-ar putea interesa și: