„În ceea ce privește realizarea majorității-minune cu care să treacă Guvernul este ceea ce v-am spus că dincolo de problemele pe care le are cu Ponta, faptul că USR-ul și UDMR-ul pun condiții severe este un element de negociere. Eu cred că vor găsi formule. Celor două partide le trebuie justificarea pentru a susține Guvernul Orban. Probabil că vor cere un protocol scris. Vor vota Guvernul, protocolul nu se va respecta, se vor certa mai târziu”, a spus Traian Băsescu la România TV.

Traian Băsescu este de părere „că actualul Guvern nu este un Guvern „mort” și că își poate exercita atribuțiunile destul de puternic. Mai mult, pot fi date ordonanțe de urgență”.

„Un Guvern căzut poate face foarte multe. Nu poate da ordonanțe de urgențe din bun simț, dar nu îi interzice nimeni să nu dea ordonanțe de urgență. Formularea din Constituție, alineatul 4 de la articolul 110, iar în legislația subsecventă Guvernul nu are niciun fel de restricție aproape. Deci nu avem un Guvern mort.”, a precizat Traian Băsescu.