Evenimentul Zilei > Justitie > Băsescu a dezgropat trecutul. CE A DISCUTAT DESPRE GHIŢĂ ÎN ŞEDINŢA CSAT? Mesajul istoric transmis SRI
Băsescu a dezgropat trecutul. CE A DISCUTAT DESPRE GHIŢĂ ÎN ŞEDINŢA CSAT? Mesajul istoric transmis SRI

Băsescu a dezgropat trecutul. CE A DISCUTAT DESPRE GHIŢĂ ÎN ŞEDINŢA CSAT? Mesajul istoric transmis SRI

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a intervenit telefonic, vineri seara, la România TV, şi a comentat informaţiile publicate de jurnalistul Dan Andronic în episodul XIII al serialului „Noi suntem Statul”. Senatorul PMP a lămurit ce s-a discutat într-o şedinţă CSAT despre Sebastian Ghiţă, dar şi mesajul transmis la acea vreme „instituţiilor de forţă”.

„N-am facut niciun CSAT pentru Ghiţă. În cadrul unui CSAT obişnuit am ridicat o problemă, întrebând instituţiile de forţă, SRI, STS: «Băi, fraţilor, este un domn care câştigă toate licitaţiile. Nu vreţi s-o lăsaţi mai uşor?»… bineînţeles spunându-le să fie mai atenţi. Nu i-am demolat nimic lui Andronic (n.r. – vizavi de ultimele dezvăluiri făcute în serialul „Noi suntem Statul, episodul 13). Într-un CSAT am spus asta, dar nu într-unul special. Cine era Ghiţă să fac asta? În 10 ani am făcut un singur CSAT special, când am decis amplasarea scutului antirachetă de la Deveselu. Domnul general Opriş, nu ştiu unde era în noaptea aia din 2009. De unde să ştiu unde era? Vă pot spune unde eram eu, în sediul de campanie al PDL, cu Blaga, cu Videanu… Noi constatasem la 3:00 că PSD nu mai avea cum să obţină numărul nostru de voturi, pentru că trebuia să vină voturile din străinătate, care erau pentru mine 80%. Mi-e foarte greu să-l înţeleg şi pe domnul Lazăr, cu abuzul în serviciu, dar nici pe domnul Nicolicea mi-e greu să-l înţeleg. Abuzul în serviciu este medicamentul pentru toată incompetenţa procurorilor. Este cel mai uşor aşa. Abuzul cum e acum n-are nimic în comun cu ideea de abuz în serviciu. Este un articol scris foarte prost. Aici s-ar putea să se considere jignit şi Nicolicea. Asta cu pragul arată că n-avem minte niciunii. Când vorbim să punem un prag, cine citeşte recomandările Comisiei de la Veneţia, vede că recomandarea este să se stabilească un prag foarte înalt şi pe urmă vine şi arată ce înseamnă asta: să împiedici drepturi electorale, să ai o administraţie care nu este echidistantă… Noi ne-am gândit repede că prag înalt înseamnă să punem un prag de bani, căzând în plasa procurilor.

Întrebat dacă se va prezenta la Comisia de anchetă parlamentară, în legătură cu evenimentele din noaptea alegerilor din 2009, publicate în serialul "Noi suntem Statul", Băsescu a răspuns: „O pot refuza categoric, pentru că avem o decizie a Curţii Constituţionale, care nu obligă la prezenţă, ci dimpotrivă, explică faptul că nu eşti obligat să te duci la o comisie. Personal, nu sunt omul care să refuze nemotivat o eventuală prezenţă în faţa unei comisii.”

 

 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: