Evenimentul Zilei > Justitie > Baronul de Constanța, cu-n picior în spital şi altul în penitenciar
Baronul de Constanța, cu-n picior în spital şi altul în penitenciar

Baronul de Constanța, cu-n picior în spital şi altul în penitenciar

Șeful Consiliului Județean Constanța e pe cale să ajungă din nou în pușcărie pentru că nu a respectat controlul judiciar

După ce a fost condamnat de Tribunalul Constanța la trei ani și jumătate de închisoare cu executare, în dosarul subfinanțării Centrului Militar Zonal (CMZ), președintele Consiliului Județean Constanța, Nicușor Constantinescu, stă numai prin spitale.


Cel mai bolnav inculpat

Nicușor Constantinescu a reușit să enerveze autorită țile judiciare care încearcă să îl aducă la instanță pentru o ultimă audiere în dosarul subfinanțării CMZ. Curtea de Apel Constanța încearcă de aproape trei luni să-l audieze, însă de fiecare dată acesta se îmbolnăvește și se internează în spital.

Jandarmii s-au prezentat, ieri dimineață, la domiciliul lui Nicușor Constantinescu pentru a-l duce, cu mandat, la audieri. Au aflat astfel că șeful CJ Constanța, cu o seară înainte, s-a simțit rău și s-a internat la Spitalul Județean de Urgență, cu probleme urologice care ar avea legătură cu clasicul său, de acum, cancer la prostată.


Procurorii cer din nou arestarea lui Nicuşor Constantinescu, pentru că din rea credinţă nu s-a prezentat în instanţă


Este a treia internare în spital a lui Nicușor Constantinescu în mai puțin de trei luni. Și se întâmplă după ce a fost condamnat de Tribunalul Constanța la trei ani și jumătate de închisoare cu executare , pentru abuz în serviciu, în dosarul subfinanțării CMZ.

Și Nicușor Constantinescu, și procurorii DNA au contestat decizia instanței, care nu poate fi însă judecată de Curtea de Apel Constanța pentru că inculpatul „se dă lovit”. Mai întâi s-a operat la șold în Spitalul Județea de Urgență și, bineînțeles că nu s-a putut prezenta la înfățișarea din 29 martie. A urmat, „firesc”, recuperarea la Sanatoriul Balnear Techirghiol. DNA a contracarat, a cerut și a obținut audierea inculpatului chiar în sanatoriu, dar „domnul președinte” a refuzat. Pentru termenul de ieri, instanţa a emis mandat de aducere cu jandarmii, dar Nicușor Constantinescu era deja „ascuns” în spital.

În război cu procurorul

În ședința de judecată desfășurată fără „pacient”, procurorul de caz Andrei Bodean a cerut judecătorilor înlocuirea măsurii controlului judiciar cu arestarea preventivă a inculpatului Nicușor Constantinescu ca urmare a faptului că acesta a încălcat în mod repetat obligația impuse de instanță, aceea de a se prezenta la instanţa de judecată ori de câte ori era chemat. Este același procuror cu care Nicușor Constantinescu se află în război încă din ianuarie 2014 când l-a săltat din CJ Constanța și l-a băgat în puşcărie.

„Escapada” din SUA

Surse din anturajul lui Nicușor Constantinescu spun că, de fapt, el trage acum de timp și „stă bolnav” până în 24 mai, dată la care judecătorii Curții Constituționale se vor pronunța în privința dezincriminării infracțiunii de abuz în serviciu. În 2014, Nicuşor Constantinescu a mai fost arestat preventiv în lipsă, după ce a plecat în Statele Unite pentru a se trata de cancer, avocaţii acestuia susţinând că se află în stare gravă, fiind netransportabil. Ulterior, au apărut pe Internet imagini în care acesta apărea fumând la o terasă sau făcând cumpărături.