Dan Barna are șansa să își consolideze poziția de lider al USR. Vor fi iar alegeri în Uniune – toți membrii partidului sunt chemați să-i dea (sau nu) un vot de încredere președintelui Barna.

Scrutinul va fi online, caz în care useriștii vor vota pe Internet vreme de cinci zile, la fel cum au făcut-o și înainte de prezidențiale, când și-au ales candidatul care să intre în luptă pentru Cotroceni.

Invitat la Realitatea Plus, Dan Barna a afirmat că este de acord să reintre în febra alegerilor. Medaliatul cu bronz la prezidențiale s-a declarat pregătit să își dea demisia de onoare dacă membrii USR îi vor cere asta.

„Făcându-ne speranțe mai mari, a fost cumva o dezamăgire pe care am experimentat-o și eu, dar și colegii mei. Din perspectiva aceasta, decizia pe care eu am luat-o este aceea de a face o consultare. Vom avea începând de vineri, 15 noiembrie, cinci zile în care membrii vor putea să voteze o întrebare foarte simplă – dacă ei consideră sau nu că trebuie să-mi dau demisia”, a declarat Barna.

Chestionat pe marginea ezitării din ultimele zile, Dan Barna a explicat de ce nu și-a prezentat până acum demisia de onoare: „Dacă ei consideră că e necesară o schimbare, voi face acest lucru fără nicio problemă, nu mă agăț de funcții sau ceva. Nu mi-am dat eu demisia de onoare pentru că urmează o perioadă importantă, locale, apoi alegerile naționale”.