Evenimentul Zilei > Politica > Barna, între demisie și realegere. Se va stinge scandalul din USR?!
Barna, între demisie și realegere. Se va stinge scandalul din USR?!

Barna, între demisie și realegere. Se va stinge scandalul din USR?!

Eșecul de la prezidențiale are și o parte pozitivă pentru candidații înfrânți în turul 1.

Dan Barna are șansa să își consolideze poziția de lider al USR. Vor fi iar alegeri în Uniune – toți membrii partidului sunt chemați să-i dea (sau nu) un vot de încredere președintelui Barna.

Scrutinul va fi online, caz în care useriștii vor vota pe Internet vreme de cinci zile, la fel cum au făcut-o și înainte de prezidențiale, când și-au ales candidatul care să intre în luptă pentru Cotroceni.

Invitat la Realitatea Plus, Dan Barna a afirmat că este de acord să reintre în febra alegerilor. Medaliatul cu bronz la prezidențiale s-a declarat pregătit să își dea demisia de onoare dacă membrii USR îi vor cere asta.

„Făcându-ne speranțe mai mari, a fost cumva o dezamăgire pe care am experimentat-o și eu, dar și colegii mei. Din perspectiva aceasta, decizia pe care eu am luat-o este aceea de a face o consultare. Vom avea începând de vineri, 15 noiembrie, cinci zile în care membrii vor putea să voteze o întrebare foarte simplă – dacă ei consideră sau nu că trebuie să-mi dau demisia”, a declarat Barna.

Chestionat pe marginea ezitării din ultimele zile, Dan Barna a explicat de ce nu și-a prezentat până acum demisia de onoare: „Dacă ei consideră că e necesară o schimbare, voi face acest lucru fără nicio problemă, nu mă agăț de funcții sau ceva. Nu mi-am dat eu demisia de onoare pentru că urmează o perioadă importantă, locale, apoi alegerile naționale”.