FC Barcelona a fost de neoprit, sâmbătă, în derbyul cu Valencia, de pe teren propriu. În lipsa superstartului Lionel Messi, în continuare accidentat, gruparea de pe „Camp Nou” s-a impus în fața „liliecilor” cu scorul de 5-2. Pentru acest meci, Ernesto Valverde, antrenorul Barcelonei, a ales să mizeze pe Ansu Fati, în vârstă de 16 ani și 10 luni, originar din Guineea-Bissau. În minutul 2 al partidei, Ansu Fati a marcat, iar după cinci minute a oferit și o pasă de gol, pentru nou-venitul Frankie De Jong, care a spart, astfel, gheața în tricoul blaugrana.

„Vreau să joc pentru Spania!”

Fati a devenit cel mai tânăr marcator din istoria Barcelonei în meciul disputat pe 31 august 2019, contra lui Osasuna, scor 2-2. Acum, Federația Spaniolă de Fotbal încearcă să-l naturalizeze puști. Însă, decizia îi va aparține jucătorului. Potrivit celor de la „Marca”, prima etapă din naturalizarea lui Ansu Fati ar fi ca tatăl său să primească cetățenia spaniolă. Sursa citată menționează că acesta îndeplinește toate condițiile necesare, după ce a lucrat în Spania în ultimul deceniu.

Oamenii de la Federaţia Spaniolă lucrează la acest aspect, să îl aducă pe Ansu Fati, iar apoi va fi decizia jucătorului. Federaţia încearcă să beneficieze de cei mai buni jucători. E o bucurie pentru Barcelona, mai ales că vine din Academia La Masia. Fati trebuie să rămână calm”, a declarat Robert Moreno, selecționerul Spaniei, pentru „Marca”. „Vreau să joc pentru Spania!”, și-ar fi anunțat atacantul clubul, care a transmis mai departe vestea Federației iberice.
A doborât și recordul lui Messi

Așadar, la 16 ani şi 304 zile, Fati este cel mai tânăr marcator din istoria Barcelonei, în clasamentul spaniol. Acesta a doborât recordul deţinut de Bojan Krkic, care a înscris la 17 ani şi 53 zile. A surclasat și recordul lui Messi, care reuşise primul gol pentru catalani la 17 ani şi 331 zile.