Avocatul Iorga Marius a anunțat, ieri, că bărbatul a înțeles gravitatea faptelor sale și a retras contestația depusă la Tribunalul București, astfel încât el va rămâne în arest preventiv pentru 30 de zile.

„Luni, am condus ofițerii DGPMB la locul unde acel pistol a fost ascuns. S-au găsit și cele două cartușe ale proiectilelor trase, pentru că în pistol mai erau patru proiectile. A colaborat, a conștientizat gravitatea faptelor de care este acuzat. Știe de efectele pe care îl au faptele sale, a înțeles cum a interpretat societatea faptele sale, motiv pentru care a fost voința sa de a-și retrage contestația cu consecința faptului că va sta 30 de zile arestat”, a declarat avocatul.

Avocatul a mai spus că bărbatul va colabora cu anchetatorii pentru identificarea altor persoane. „Și eu, și procurorul l-am întrebat ce s-a întâmplat atunci, de ce a înțeles să sustragă acel pistol. Nu a existat o rezoluție infracțională anterioară, să plece cu ideea de a face ceva, pur și simplu, în învălmășeala respectivă, prins și el, a observat la centura acelui jandarm acel pistol. A fost o acțiune de moment, nu foarte bine gândită, asta e clar”, a adăugat avocatul