Evenimentul Zilei > Actualitate > Bărbaţii cu barbă, DENUNŢAŢI contra cost în China
Bărbaţii cu barbă, DENUNŢAŢI contra cost în China

Bărbaţii cu barbă, DENUNŢAŢI contra cost în China

Autorităţile chineze din regiunea musulmană Xinjiang, unde o parte a populaţiei refuză tutela Beijingului, oferă recompense locuitorilor care îşi denunţă vecinii ce îşi lasă barba să crească, informează AFP, citând presa locală. Principala etnie din Xinjiang sunt uigurii musulmani şi turcofoni.

În districtul Shaya, recompensele sunt cuprinse între 50 şi 50.000 yuani (5,8 – 5.800 euro) şi acoperă o serie de informaţii considerate utile de către poliţie, printre care localizarea bărbaţilor cu barbă şi a celor care "practică activităţi religioase ilegale", relatează cotidianul Global Times, preluat de Agerpres.

Pentru a convinge femeile să nu mai poarte văl, autorităţile din Xinjiang desfăşoară în paralel o campanie denumită"Obiectiv: Frumuseţe".  

Locuitori din Kashgar, al doilea oraş din Xinjiang, au declarat pentru AFP că femeile trebuie să îşi scoată vălul în clădirile publice, iar bărbaţii, să se prezinte raşi. Uigurii susţin că sunt excluşi din planurile de investiţii ale Beijingului, fiind împiedicaţi să îşi practice religia şi cultura. 

Autorităţile din China şi-au întărit controlul asupra regiunii Xinjiang ca urmare a unei serii de incidente sângeroase de anul trecut, atribuite de autorităţi islamiştilor, în timp ce Beijingul a fost toamna trecută scena unui atentat comis, conform poliţiei, de extremişti din această zonă. 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: