Evenimentul Zilei > Actualitate > Botoșani. Bărbat decedat după ce s-a tratat cu Paracetamol acasă de COVID-19 !
Botoșani. Bărbat decedat după ce s-a tratat cu Paracetamol acasă de COVID-19 !

Botoșani. Bărbat decedat după ce s-a tratat cu Paracetamol acasă de COVID-19 !

Un bărbat a decedat după ce a preferat să se trateze singur acasă cu Paracetamol. El a fost infectat cu noul coronavirus, iar cura de Paracetamol pe care și-a administrat-o personal a depășit limita pe care organismul o poate suporta în 24 de ore.

Bărbat infectat cu coronavirus decedat după ce a preferat să se trateze acasă cu Paracetamol

Un bărbat infectat cu noul coronavirus a murit după ce a preferat să se trateze acasă cu Paracetamol. Bărbatul nu a reușit să scape de boală, însă și-a distrus ficatul, depășind cu mult limita de pastile pe care le poate suporta organismul într-un interval de 24 de ore.

Un echipaj cu medic din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță (SJA) a fost direcționat la Săveni pentru a-l prelua pe acesta și transporta la Urgențe. Din păcate, starea lui era deja foarte gravă.

Bărbatul a fost transportat la spital, dar nu s-a mai putut face nimic pentru viața lui

„Pacientul prezenta un test rapid Covid pozitiv, cu intoxicație la Paracetamol. A luat timp de mai multe zile câte două comprimate de paracetamol la patru ore. Starea lui era foarte gravă, cu saturație mică de oxigen în sânge”, a precizat medicul Andreea Stărică, din cadrul SJA Botoșani, potrivit monitorulbt.ro.

Bărbatul bolnav a fost preluat de medicii de la Urgențe și internat imediat pe Secția de Terapie Intensivă în stare foarte critică. Contrar așteptărilor, starea acestuia a continuat să se agraveze, iar după aproape 24 de ore a suferit o insuficiență de organe, intrând în stop cardio respirator. Medicii nu au mai putut să îi repornească inima. Astfel cadrele medicale au fost nevoite să declare decesul acestuia.

”Unora le este frică să vină la spital. Boala nu o poți păcăli”, a spus medicul Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani

„Unora le este frică să vină la spital. Boala nu o poţi păcăli. Dacă e să ai Covid, ai şi acasă şi la spital. Asociază spitalul cu forme grave de boală şi spun că vor să stea acasă. Unii nu cred în Covid, alţii se tratează acasă şi când văd că nu se mai poate vin, se testează, ies pozitivi şi deja evoluţia este nefavorabilă”, a explicat medicul Monica Adăscăliţei, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani.

Chiar și banalul paracetamol trebuie administrat într-o anumită cantitate zilnică în funcție de vârsta pacientului. Potrivit literaturii de specialitate, cantitatea maximă admisă pentru organism este de 4.000 de miligrame de Paracetamol în 24 de ore, în timp ce bărbatul luase, timp de mai multe zile, 6.000 de miligrame, ceea ce i-a afectat foarte mult ficatul.