Evenimentul Zilei > Justitie > Bănicioiu, „un criminal dovedit”! Fostul ministru și Arafat, desființați de C. T. Popescu
Bănicioiu, „un criminal dovedit”! Fostul ministru și Arafat, desființați de C. T. Popescu

Bănicioiu, „un criminal dovedit”! Fostul ministru și Arafat, desființați de C. T. Popescu

Noi înregistrări ținute până acum "la sertar" de la Colectiv au apărut în spațiul public. În acest context, Raed Arafat și fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu sunt primii responsabili luați în vizor de către jurnalistul Cristian Tudor Popescu. 

CTP a lansat un atac fără precedent la dresa lui Bănicioiu și Arafat. Despre primul, gazetarul spune că este „un criminal dovedit”.

„Cum să vină Bănicioiu, când este un criminal? Este un criminal dovedit, nu are a veni decât ca să fie audiat şi apoi reţinut, pe declaraţiile făcute atunci – <avem tot ce ne trebuie sa rezolvăm totul în spitalele noastre>. În felul acesta a omorât oameni.

Bănuiesc că va fi adus cu mandat, dacă între timp nu fuge din ţară. Este arestabil pe loc. Poate fi pe loc transformat în reţinut”, a comentat CTP la Digi 24.

CTP, acuzații dure la adresa lui Raed Arafat

În ceea ce-l privește pe Raed Arafat, CTP este convins că liderul ISU a văzut imaginile oficiale încă din perioada în care s-a petrecut tragedia.

„Este imposibil să nu fi văzut aceste imagini. Aceste imagini sunt oficiale, nu sunt filmate de un amator, sunt imagini oficiale pe procedură, care au fost predate de cel care le-a filmat pe scară ierahică şi acolo s-a oprit. Cui să le predea? La ISU şi la IGSU, că de acolo aparţine acest ofiţer care a filmat. Dar Arafat are un tupeu fenomenal”, a declarat Cristian Tudor Popescu pentru sursa citată.