Un proiect de hotărâre aprobat joi de Consiliul General al Municipiului București arată că fiecare bucureștean care își folosește autoturismul pentru a se deplasa în aceeași direcție, către București sau către Ilfov, în comun cu alte persoane, primește 500 de lei pe lună, contravaloarea carburantului.

Primăria Capitalei susșine că traficul s-ar putea reduce astfel cu 25%, în condițiile în care numărul autoturismelor care se înmatriculează anual în România este în continuă creștere.

Proiectul de hotărâre a trecut a doua oară prin dezbaterea consilierilor generali, după ce în ședința din 18 octombrie a fost respins. De această dată, el a fost aprobat cu ajutorul voturilor consilierilor de la PMP.

Doi consilieri generali PSD s-au abținut de la vot, între ei fiind și fostul președinte de ședință, Orlando Culea, care a criticat-o pe Gabriela Firea în ultimul timp, reproșându-i că propune proiecte spre aprobare doar pentru propria sa imagine, fără să se consulte cu consilierii social-democrați.