Evenimentul Zilei > Social > Vești URIAȘE pentru bucureșteni! Firea LE DĂ BANI în plus. Condiția pentru a intra în posesia lor
Vești URIAȘE pentru bucureșteni! Firea LE DĂ BANI în plus. Condiția pentru a intra în posesia lor

Vești URIAȘE pentru bucureșteni! Firea LE DĂ BANI în plus. Condiția pentru a intra în posesia lor

Primăria Capitalei plănuiește să ofere locuitorilor 500 de lei pe lună ca decont pentru combustibilul pe care îl consumă, cu condiția ca autoturismul personal să fie folosit în comun cu alte persoane.

Un proiect de hotărâre aprobat joi de Consiliul General al Municipiului București arată că fiecare bucureștean care își folosește autoturismul pentru a se deplasa în aceeași direcție, către București sau către Ilfov, în comun cu alte persoane, primește 500 de lei pe lună, contravaloarea carburantului.

Primăria Capitalei susșine că traficul s-ar putea reduce astfel cu 25%, în condițiile în care numărul autoturismelor care se înmatriculează anual în România este în continuă creștere.

Proiectul de hotărâre a trecut a doua oară prin dezbaterea consilierilor generali, după ce în ședința din 18 octombrie a fost respins. De această dată, el a fost aprobat cu ajutorul voturilor consilierilor de la PMP.

Doi consilieri generali PSD s-au abținut de la vot, între ei fiind și fostul președinte de ședință, Orlando Culea, care a criticat-o pe Gabriela Firea în ultimul timp, reproșându-i că propune proiecte spre aprobare doar pentru propria sa imagine, fără să se consulte cu consilierii social-democrați.