Patru români care dădeau spargeri de o violență nemaivăzută au fost reținuți de carabinieri. Banda de tâlhari a speriat regiunea Toscana, mulți patroni de magazine fiind căzându-i victime. Pentru prinderea lor, polițiștii din Florența au acționat în baza unui mandat de arestare emis de procurorul Vito Bertoni și, împreună cu ofițeri din Lucca, au anihilat una dintre cele mai puternice grupări de hoți din peninsulă, după cum o descrie presa locală.

Patru români, cu vârste cuprinse între 21 și 35 de ani, au fost reținuți la Montecatini Terme. Este vorba despre Laurențiu Georgian Ion, Bogdan Bucea, Andrei Daniel Ganete și Florin Nica. Un al cincilea membru al bandei, albanezul Skerdilaid Selmanaj, a fost arestat la Florența.

Case, magazine, săli de jocuri de noroc

Hoții mergeau doar la pont și nu pierdeau niciodată vremea cu bunuri fără valoare, notează gazetaromaneasca.com. Au dat 23 de furturi prin metoda spargerii și șase jafuri armate în săli de jocuri de noroc și magazine de electronice și bunuri de marcă.

Românii operau în regiunile Toscana, Umbria, Veneto și Emilia-Romagna, iar toate loviturile sunt de dată recentă, în ultimele șase luni! Carabinierii, împreună cu Interpolul, crede că gruparea a dat spargeri și în Danemarca, Belgia și Germania, acolo unde s-a acționat într-un mod similar.

Înarmați și periculoși

Cum procedau hoți? Prima dată, banda se deplasa la distribuitorii de mașini, de unde furau două sau trei autoturisme neînmatriculate, dar cărora le atașau eu plăcuțe cu numere furate.

Apoi, hoții intrau cu mașinile direct în vitrinele magazinelor, furau în câteva zeci de secunde tot ce era valoros și apoi, cu aceleași mașini, părăseau locul faptei! Aproape după fiecare lovitură, mașinile erau abandonate într-o stare de daună totală, iar în unele cazuri erau chiar incendiate.

Fiecare lovitură nu lăsa urme, membrii grupării purtând măști și mănuși. Apoi, între fiecare spargere, hoții se retrăgeau pentru o perioadă în țările de origine și așteptau semnalul pentru regrupare în Italia, în vederea unei noi lovituri.