Evenimentul Zilei > Actualitate > Banciu loveşte din nou. ULTIMA IRONIE poate fi considerată LUCRAREA DE LICENŢĂ. S-a ajuns la Marea Caraibilor…
Banciu loveşte din nou. ULTIMA IRONIE poate fi considerată LUCRAREA DE LICENŢĂ. S-a ajuns la Marea Caraibilor…

Banciu loveşte din nou. ULTIMA IRONIE poate fi considerată LUCRAREA DE LICENŢĂ. S-a ajuns la Marea Caraibilor…

Omul de televiziune Radu Banciu este cunoscut pentru ironiile acide care vizează toate personalitățile României. În emisiunea sa de marți, jurnalistul a luat în colimator una dintre instituțiile fundamentale ale statului român: Ministerul Afacerilor Externe.

Radu Banciu nu a ratat ocazia să ironizeze faptul că România și Antigua și Barbuda urmează să stabilească relații diplomatice la nivel de ambasadori, conform unui comunicat al MAE.

 

„România a semnat un pact, practic ne-am strâns mâna noi și cei din Antigua și Barbuda și de aici înainte vor exista ambasade la cel mai înalt nivel între România și această țară caraibiană. Este o performanță a ministrului de Externe, domnul Meleșcanu. La 77 de ani, acesta mai dă o lovitură care va cântări greu în CV-ul domniei sale”, a afirmat Banciu.

„Este o reuşită de proporţii a diplomaţiei româneşti. Dacă vom avea nevoie de ceva, noi, cetăţenii români în Antigua și Barbuda, vom fi serviţi imediat.

O să vă întrebaţi cam câţi români ajung anual acolo. Între zero și 100 pe an.

În momentul de față suntem în relații diplomatice cu toate statele-insulă din zona Caraibelor. Iată un lucru la care chiar nu ne așteptam. Suntem pe caii cei mai mari.

Antigua are o suprafață de 280 de kilometri pătrați și Barbuda are 161 de kilometri pătrați. Cu ăștia ne-am încurcat noi. Suprafață totală de 441 de kilometri pătrați, adică absolut nimic”, a încheiat prezentatorul.