Evenimentul Zilei > Economie > CUTREMUR pe piața bancară! Au MANIPULAT Euribor și Libor și au PĂCĂLIT clienții. AMENZI URIAȘE pentru 8 bănci de renume
CUTREMUR pe piața bancară! Au MANIPULAT Euribor și Libor și au PĂCĂLIT clienții. AMENZI URIAȘE pentru 8 bănci de renume

CUTREMUR pe piața bancară! Au MANIPULAT Euribor și Libor și au PĂCĂLIT clienții. AMENZI URIAȘE pentru 8 bănci de renume

Comisia Europeană a luat o decizie fără precedent în scandalul manipulării EURIBOR și LIBOR, amendând opt bănci de renume, care au fost acuzate că și-au păcălit clienții.

Potrivit Ziarul Financiar, Deutsche Bank, Societe Generale, Royal Bank of Scotland, JPMorgan Chase, Citigroup, RP Martin, Barclays, au fost amendate cu sume cuprinse între 70 de milioane de euro și 725 de milioane de euro.

Totodată, și banca elvețiană UBS a fost implicată în activităţile ilegale, dar nu a fost sancţionată pentru că a dezvăluit existenţa cartelului către CE.

Cea mai mare sancțiune a fost acordată băncii germane Deutsche Bank, respectiv 725,3 milioane de euro pentru participarea la activităţi de tip cartel în zona derivatelor financiare pe dobânzile interbancare la euro.

Credit Agricole, HSBC şi JPMorgan au refuzat înţelegerea propusă de CE şi sunt vizate în continuare de ancheta privind manipularea EURIBOR, fiind expuse la noi sancţiuni.