Județul Caraș Severin este sub cod roșu de inundații și sub cod portocaliu de vijelii. Vântul și ploaia au început cu două ore înainte de intrarea în vigoare a codurilor anunțate oficial de ANMH.
Ministrul Apărării, Mircea Dușa, a ajuns miercuri seara la Reșița, ca să coordoneze personal intervențiile și acțiunile de salvare a populației sinistrate.
Azi, la Reșița e așteptat și vicepremierul Liviu Dragnea, care ar putea veni, dacă situația o impune, alături de premierul Victor Ponta. Dușa e localizat la Drobeta Turnu Severin, unde a fost instituit un Comandament regional pentru situații de urgență vizând județele Mehedinți, Dolj și Caraș Severin.

În Caraș Severin plouă în rafale, de la miezul nopții

Momentan, în afara unui copac căzut pe carosabil, la Ramna, nu s-au înregistrat probleme. În cazul producerii unor incidente, cetăţenii pot apela numărul unic de urgenţă 112 sau 0255/ 214 800 – Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă.

Toți militarii din zonă – de la jandarmi la pompieri sau angajați ai Ministerului Apărării Naționale sunt în stare de alertă, ca să intervină, imediat ce situația o impune.

În Caraș Severin au ajuns efective suplimentare de la ISU, jandarmi și Poliția de Frontieră. Dacă va fi nevoie, a spus ieri Dușa, garnizoana din Timiș are pregătite efective suplimentare pe care să le trimită în zonă.
În plus, un număr de 21 de subofițeri de la ISU Arad au ajuns miercuri noaptea la Reșița cu două autospeciale, gata să ajute, alături de forțele din Caraș Severin.