Ministerul Educației a finalizat detaliile necesare organizării examenului de bacalaureat din acest an, aprobând și calendarul oficial al examenului. Potrivit ordinului de ministru, citat de edupedu.ro, înscrierea candidaților se va face în perioada 3-10 iunie, fiind urmată, în intervalul 1-17 iunie de procedura de echivalare și recunoaștere a competenţelor lingvistice şi digitale.

Conform calendarului, pe 22 iunie va avea loc prima probă scrisă la limba și literature română.

Pe 23 iunie a fost programtă proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Pe 24 iunie absolvenții vor susține proba scrisă, obligatorie, a profilului. Este vorba de matematică pentru absolvenții claselor cu profil real, tehnologic, militar și pedagogic – specializarea învățători, educatoare sau istorie pentru absolvenții profilului umanist, și pentru toate profilurile și specializările din filiera vocațională.

Pe 25 iunie va fi susținută proba la alegere a profilului și specializării. În acest caz, absolvenții trebuie să aleagă una dintre următoarele materii, în funcție de studiile urmate: Fizică, Chimie, Biologie sau Informatică – pentru cei care au absolvit profilul real din filiera teoretică, de la profilul tehnic și profilul resurse naturale și protecția mediului din filiera tehnologică și de la profilul militar din filiera vocațională;

Geografie, Filosofie, Logică și argumentare, Economie, Psihologie și, după caz, Sociologie – pentru absolvenții de la profilul umanist din filiera teoretica, de la profilul servicii din filiera tehnologică și din toate profilurile și specializările din filiera vocațională, cu excepția celui menționat mai sus.

Pe 30 iunie vor fi afișate rezultatele, până la ora 12.00, iar mai apoi, de la ora 16, vor fi primite contestațiile, până la ora 20. Contestațiile pot fi depuse și în ziua următoare, pe 1 iulie, până la ora 12.

După rezolvarea contestațiilor, rezultatele finale vor fi afișate pe 5 iulie.