Evenimentul Zilei > Social > Bacalaureat 2018. Azi sunt anunţate rezultatele finale
Bacalaureat 2018. Azi sunt anunţate rezultatele finale

Bacalaureat 2018. Azi sunt anunţate rezultatele finale

Azi vor fi afişate rezultatele finale ale primei sesiuni a Bacalaureatului din 2018. Mai mult de 44.000 de contestaţii au fost depuse, anunţă Ministerul Educaţiei, cele mai multe la Limba şi Literatura Română.

După susţinerea probei la Română, mulţi candidaţi au spus că subiectele au fost grele. Majoritatea au avut probleme tocmai din cauză că subiectul a fost axat pe Lirica din Literatura Română. De aici şi numărul mare de contestaţii la această probă, după ce primele rezultate, afişate în data de 4 iulie, au provocat numeroase nemulţumiri.

Ministerul Educaţiei a anunţat deja zilele trecute că au fost depuse 44.401 contestaţii la diverse probe ale Bacalaureatului. Cele mai multe dintre acestea la proba de Limba şi Literatura Română. Mai precis, 18.705 de cereri pentru recorectarea lucrărilor.

Azi vor fi publicate rezultatele finale. Cei care au depus contestaţii vor trece din nou prin emoţii. Vor vedea dacă notele au fost majorate la proba unde au contestat rezultatul. Sau dacă a rămas acelaşi calificativ. Există însă şi o altă variant, mai puţin plăcută. Anume ca nota să scadă. Au mai fost asemenea situaţii în alţi ani.

Pe de altă parte, trebuie spus că elevii care nu au promovat prima sesiune a Bacalaureatului din 2018 se pot înscrie pentru a doua sesiune.

Perioada de înscriere pentru a doua sesiune este programată între 10 şi 13 iulie.

A doua sesiune se va debuta în data de 20 august.

 

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: