Evenimentul ZileiSocialUltima zi de emoții pentru candidații la examenul maturității

Ultima zi de emoții pentru candidații la examenul maturității

Ultima zi de emoții pentru candidații la examenul maturității
Încă o zi cu emoții pentru absolvenții clasei a XII-a care în această perioadă susțin „examenul maturității”. Astăzi are loc ultima probă scrisă examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018, cea la alegere a profilului şi specializării. Ieri a avut loc proba obligatorie a profilului: istorie sau matematică, unde, subiectele le-au dat mari bătăi de cap elevilor.

Elevii de la profilul real au susținut ieri proba la matematică, iar cei de la uman, proba la istorie.

Istoria le-a dat mari bătăi de cap candidaților anul acesta. La subiectul 1, elevii au primit un text despre constituirea României Mari, în bază căruia li s-a cerut rezolvarea mai multor cerințe. La subiectul II a picat domnia lui Ștefan Cel Mare.

La subiectul III, elevii au avut de scris un eseu despre regimul totalitarist din perioada postbelică.

Nici subiectele la matemetică nu au fost mai prejos. Candidații au primit, printre altele, cerinţe legate de matrice, polinom şi ecuaţii exponenţiale.„La punctul III au fost clasice, derivate, logaritmi , integrale, ca de obicei. Am făcut meditaţii, m-am pregătit şi tot mi s-a părut greu. Tuturor li s-a părut destul de greu”, a declarat o elevă pentru Digi24.

 

Program

Probele scrise ale examenului de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2018, au început luni, 25 iunie, cu testul de Limba şi literatura română – proba E) a). Marți, 26 iunie, s-a desfăşurat proba la Limba şi literatura maternă – E) b): maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană și italiană. Miercuri, 27 iunie, a avut loc proba obligatorie a profilului – E)c). Ultima probă scrisă din această sesiune, proba la alegere a profilului şi specializării – E)d), este programată azi, 28 iunie. Afişarea primelor rezultate, în centrele de examen și pe site-ul bacalaureat.edu.ro, este prevăzută pentru data de 4 iulie (până la ora 12:00).

În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, în intervalul orar 12:00-16:00. Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 9 iulie.

 

Admiterea în învățământul liceal de stat, anul școlar 2018-2019

În urmă cu o săptămână și absolvenții clasei a VIII-a au trecut prin primul examen important din viața lor.

Pentru ei, acum urmează o altă treaptă importantă, admiterea la liceu. În perioada 29 iunie – 3 iulie, elevii vor completa opţiunile în fişele de înscriere, urmând ca verificarea de către părinţi şi candidaţi a fişelor, corectarea greşelilor în baza de date computerizată şi listarea fişelor corectate din calculator să aibă loc în intervalul 30 iunie – 4 iulie.

Afişarea rezultatelor repartizării este prevăzută penru data de 9 iulie, atât în unitățile de învățământ liceal în care candidații au fost admiși, cât și pe site-ul admitere.edu.ro. Tot atunci vor fi afișate și listele cu locurile neocupate în unităţile de învăţământul liceal de stat.

 


Accesează: