Evenimentul Zilei > International > Baby Lives Matter? Băiețel de un an împușcat în Iadul din New York
Baby Lives Matter? Băiețel de un an împușcat în Iadul din New York

Baby Lives Matter? Băiețel de un an împușcat în Iadul din New York

Tatăl și bunica unui băiețel de un an, împușcat în Brooklin, au cerut tragerea la răspundere a „lașului care a făcut asta” și și-au pus întrebarea dacă „viețile copiilor contează”.

Davell Gardner Jr. a murit după ce a fost împușcat în stomac, duminică seara, în timp ce copilașul de culoase se afla împreună cu familia și cu un grup de prieteni la un picnic în parcul Raymond Bush.

În jurul orei 23.30, doi bărbați îmbrăcați în negru s-au apropiat de grup, au tras mai multe focuri de armă și au fugit.

Tatăl și bunica sa și-au exprimat disperarea și furia în cadrul unui interviu la emisiunea „Hannity” de la Fox News, de luni seara.

„Pentru lașii care au făcut asta, ar trebui să vă fie rușine, pentru că toată lumea vorbește despre Black Lives Matter”, a spus Samantha Gardner, bunica băiețelului. „Dar viețile copiilor? Dar viețile adolescenților?”

Davell Gardner Sr. a făcut apel la membrii comunității să îi ofere informații despre identitatea atacatorilor.

„Acesta este fiul meu. A murit. Orice informații aveți, trebuie să mi le spuneți. Trebuie să se afle adevărul. Am nevoie de aceste informații. Pentru că tipii ăștia au luat viața fiului meu. Pentru ce? Nu a făcut nici un rău nimănui”, a spus Gardner.

Tatăl îndurerat a descris viața din New York ca fiind „din ce în ce mai rea… Parcă de la o zi la alta e și mai rău. Nu știi dacă mai trăiești să apuci să vezi ziua următoare.”

Samantha Gardner a avut un mesaj simplu pentru cei care i-au omorât nepoțelul:

„Mi-ați luat băiatul. Să putreziți în Iad. Să putreziți în Iad. Scuzați-mi cuvintele, dar mi-ați luat tot ce aveam mai de preț, tot ce avea mai de preț fiul meu, tot ce avea mai de preț mama lui și nu îl vom mai vedea niciodată. Nu se mai poate întoarce înapoi. Nu se mai poate trezi. A fost un copilaș nevinovat și acum este dus pentru totdeauna.”

Tatăl micuțului a declarat că asasinii l-au jefuit de comoara sa. „Acum trebuie să-l bag în pământ. Este singurul meu copil. Ziua lui era peste două luni. Două luni. Nu a apucat să împlinească doi anișori. Nu și-a trăit viața.

Primarul Democrat al orașului New York, Bill de Blazio și consiliul municipal au decis să taie 1 miliard (!) de dolari din bugetul poliției (NYPD)

pentru a da satisfacție mișcării Black Lives Matter și altor grupări care cer reducerea finanțării poliției.

De Blazio a luat măsura acestori tăieri masive în ciuda faptului că peste 60% dintre cetățenii orașului nu sunt de acord cu reducerea finanțării poliției.

Nemulțumirea lor este absolut justificată, dat fiind că numărul focurilor de armă aproape s-a dublat la New York: până pe 12 iulie s-au înregistrat de la începutul anului 634 de împușcături, față de 394, în aceeași perioadă a anului 2019.

În acest ritm, până la sfârșitul anului se vor depăși 800 de împușcături.

Douăzeci și opt de persoane au murit împușcate la New York numai în luna iunie, potrivit NYPD.

În iulie, până pe data de 12, au murit 20 de persoane.