Evenimentul Zilei > Sport > “Azi în Timișoara, mâine în toată țara!” Se aleargă în draci în orașul de pe Bega. Vezi calendarul complet al concursului si ce vedete se aliniaza la start!
“Azi în Timișoara, mâine în toată țara!” Se aleargă în draci în orașul de pe Bega. Vezi calendarul complet al concursului si ce vedete se aliniaza la start!

“Azi în Timișoara, mâine în toată țara!” Se aleargă în draci în orașul de pe Bega. Vezi calendarul complet al concursului si ce vedete se aliniaza la start!

Pe 26 martie, la Timișoara, va avea loc prima ediție a SportGuru Timișoara 21k, un eveniment sportiv care îi are ca ambasadori pe Horia Colibășanu, cel mai bun alpinist român al momentului, pe Marius Ionescu, cel mai bun maratonist român, pe Alexandru Corneschi, campion național la 5.000 de metri, și pe Mădălina Florea, locul 7 la Campionatul European de Atletism (semimaraton).

Timișoara va fi gazda unui eveniment sportiv de excepție. Bine-cunoscutul slogan “Azi în Timișoara, mâine în toată țara!” se va transforma pe 26 martie 2017, prin sport, prin alergare, “Azi, toată țara e la Timișoara!”. În centrul orașului de pe Bega va fi organizat un eveniment care cuprinde cinci competiții, semimaraton, semimaraton-ștafetă, cros 10 km, cursa populară și cursa copiilor. Traseul semimaratonului a fost „desenat” pentru ca frumusețile orașului de pe Bega să poată fi apreciate de toti participanții, va avea startul și finișul în Piața Unirii și va fi fluent si rapid, în așa fel încât alergătorii să-și poată doborî recordurile de timp pe această distanță.

Participă și profesioniștii

Cu premii în bani și produse, cu o categorie specială destinată alergătorilor profesioniști („Elite”), care se pot înscrie gratis dacă au realizat anumite baremuri cerute de organizatori, SportGuru Timișoara 21k vă așteaptă să vă înscrieți până pe 19 martie pe site-ul evenimentului, pentru a lua parte la cea mai „rapidă” cursă din Banat.

Cel mai bun alpinist român, ambasador al competiției

Horia Colibășanu pe vf Annapurna (8.091 m)

Horia, la cursa de triatlon de la Valiug

Horia Colibășanu, cel mai bun alpinist român al momentului, este unul din ambasadorii evenimentului de la Timișoara. Horia are la activ șapte vârfuri de peste 8.000 de metri înălțime, toate escaladate fără sherpași de altitudine și fără oxigen suplimentar (stil pur), cinci dintre ele fiind premiere pentru alpinismul românesc: K2 (8.611 metri), Manaslu (8.163 m), Dhaulagiri (8.167 m), Annapurna (8.091 m) și Lhotse (8.516 m). Primul optmiar al lui Horia a fost K2, ”Muntele Ucigaș” fiind atins în 2004. Alpinistul SportGuru – BCR Racing Team a mai urcat și pe Shishapangma (8.027 m) și Makalu (8.485 m).

Participă și cel mai tare maratonist român

Marius Ionescu este cel mai bun maratonist din România, anul trecut terminând maratonul de la Dusseldorf la 30 de secunde distanță de recordul României pe această distanță. De două ori consecutiv la Jocurile Olimpice, sportivul SportGuru – BCR Racing Team este singurul român care a alergat trei maratoane în sub 2 ore și 14 minute: 2:13:33, în 2013, la Hamburg; 2:13:19, în 2015, la Dusseldorf; și 2.13.00, tot la Dusseldorf, în 2016! În ce privește performanțele din mileniul III, Marius Ionescu are cei mai buni „timpi” din România înregistrați pe distanțele de 5.000 de metri, 10.000 de metri, semimaraton și maraton.

Alte „stele” care aleargă

Alexandru Corneschi este în „urmărirea” unui loc în lotul României la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Japonia, anul trecut sportivul din Botoșani terminând pe podium toate cursele de la Campionatele Naționale la care a luat startul. A fost campion național la 5.000 de metri, vicecampion la 10.000 de metri și medaliat cu bronz la Campionatul Național de Semimaraton. Rezultate bune a avut și pe plan internațional, locul I la Semimaratonul de la Viena și locul II la cursa de 20 de kilometri Van Alphen (Olanda).

Mădălina Florea a avut un an 2016 foarte bun pe distanța de semimaraton, deci va fi una din favoritele competiției de la Timișoara. La Campionatul European de Atletism, acolo unde a fugit 21,097 km, atleta din Sighișoara a terminat cursa cu un record personal, 71.56, clasându-se pe locul 7. Acceași distanță a parcurs-o și la Birmingham, concurs pe care l-a și câștigat. Ambasadoarea noastră, campioană națională la 10.000 de metri, a fost și în echipa României de cros, ”tricolorele” primind  în Italia medalia de bronz.

(foto: Andra Panduru & Horia Colibășanu – arhivă personală)