Evenimentul Zilei > Actualitate > AZI în Bucureşti. PROTEST ÎMPOTRIVA IMUNITĂŢII PARLAMENTARE: „Senatorii continuă să îşi bată joc de popor şi de justiţie”
AZI în Bucureşti. PROTEST ÎMPOTRIVA IMUNITĂŢII PARLAMENTARE: „Senatorii continuă să îşi bată joc de popor şi de justiţie”

AZI în Bucureşti. PROTEST ÎMPOTRIVA IMUNITĂŢII PARLAMENTARE: „Senatorii continuă să îşi bată joc de popor şi de justiţie”

Mai mulţi cetăţeani ai Capitalei au organizat un protest împotriva imunităţii parlamentare. Evenimentul va avea loc, miercuri, ora 18:0o0, în Piaţa Universităţii.

"Militam pentru menținerea imunității doar pentru declarații politice.Nu dorim folosirea ei ca paravan pentru infractori! Ne vedem astazi la ora 18 in Piata Universității din Bucuresti! UPDATE: Dan Şova a ramas cu imunitate! Parlamentarii continua sa isi bata joc de popor si de justitie, ignorand mesajul transmis in noiembrie de strada. E timpul sa le reamintim de ce am iesit in noiembrie! Timpul este scurt, Invitați prieteni la eveniment!", se arată scris pe pagina de Facebook Azi-Bucureşti-Protest impotriva IMUNITAŢII parlamentare.

Evenimentul este organizat de către Florin Bădiţă, student la Universitatea Alternativă din Capitală. Tânărul consideră că decizia senatorilor în cazul lui Dan Şova nu este corectă şi cheamă românii în stradă pentru a protesta împotriva imunităţii parlamentare. "Nu mi se pare normală decizia de azi, prin care Dan Sova a ramas cu imunitate. Imunitatea parlamentară ar trebui să rămână doar pentru declaraţii politice", a declarat Florin Bădiţă, pentru Evenimenzul zilei.

Dan Şova a scăpat de arestarea preventivă

În cazul fostului ministru al Transporturilor, voturile senatorilor au fost 79 pentru ridicarea imunităţii, iar 67 pentru respingerea cererii de arestare DNA. Potrivit Constituăţiei,art. 76, precizează că hotărârile se adoptă cu votul majorităţii membrilor prezenţi din fiecare Cameră. În acest context, Dan Şova ar putea fi arestat, însă procesul verbal întocmit de Senat este realizat pe baza Regulamentului Senatului care prevede ca hotărârile să fie adoptate cu votul a jumătate din numărul total al senatorilor.


Citeşte şi: Mirul l-a salvat şi pe Dan Şova după modelul Vosganian, ÎNREGISTRAREA VIDEO cu momentul în care senatorul PSD stă CUMINTE la MIRUIT


Înainte ca senatorii să voteze pro sau contra împotriva cererii DNA pentru arestarea lui Dan Şova, acesta a fost uns cu mir de către senatoarea Florina Jipa. După acest moment, politicianul a scăpat de arest. Rugăciunile şi mirul l-au salvat pe fostul ministru al Transporturilor.

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = „//connect.facebook.net/ro_RO/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Ce face frica din nişte senatori……mirul e salvarea!

Posted by Simona Gheorghe on Wednesday, March 25, 2015

Darius Vâlcov, arestat preventiv

Pentru fostul ministru al Finanţelor, 97 de senatori au votat "pentru" arestarea de către procurorii DNA, 48 "împotrivă" şi cinci au fost anulate.