”…bucuria de care dă dovadă Trump în provocarea dificultăților economice pentru aliatul său din NATO, Turcia, este rușinoasă", a scris Zarif pe Twitter.

"SUA trebuie să scape de  dependența de sancțiuni (și) agresiuni sau întreaga lume se va uni – dincolo de condamnările verbale – să îi forțeze să scape de această dependență", a adăugat Zarif.

"Noi am stat alături de vecinii noștri înainte, și o să facem acest lucru și de data."

Donald Trump a declarat  pe data de  10 august că a dublat taxele pe importul de oțel și aluminiu pentru Turcia, ca parte a unui șir de conflicte dintre cele două țări printre care se numără și încarcerarea de către Turcia a pastorului american Andrew Brunson .

Tensiunile dintre cele două state au alimentat o presiune puternică asupra lirei turcești, care a scăzut cu 16% pe data de 10 august. Trump a făcut un anunț pe Twitter , anunțând faptul că moneda turcă a scăzut  "rapid  față de dolarul nostru foarte puternic!"

Iranul a suferit de asemenea o depreciere importantă a monedei sale în acest an, în parte datorită anunțului cu privire la reintroducerea sancțiunilor economice americane, după ce președintele Donald Trump a hotărât să iasă din acordul cu privire la programul  nuclear iranian nuclear semnat in anul 2015. Moneda iraniană, rialul, a pierdut aproximativ jumătate din valoarea sa față de dolar începând cu lina aprilie.