Evenimentul Zilei > Justitie > De ce dosarul Ayahuasca este unul fabricat. Explicațiile lui Gelu Oltean
De ce dosarul Ayahuasca este unul fabricat. Explicațiile lui Gelu Oltean

De ce dosarul Ayahuasca este unul fabricat. Explicațiile lui Gelu Oltean

Fostul șef al Departamentului de Informaţii si Protecţie Internă (DIPI), Gelu Oltean, arată că țara noastră a ratificat o convenție care dezincriminează toate plantele care sunt în compoziția ceaiului numit ayahuasca.

Ayahuasca, un dosar fabricat. Gelu Oltean explică de ce. Și de ce ayahuasca nu este drog. „Nu aș dori să se creadă că dau lecții despre droguri, chiar dacă am fost și ofițer antidrog”, scrie Gelu Oltean pe blogul său.

„Dar vă voi expune un punct de vedere, al unei persoane care a fost pe o parte a baricadei. Așa cum sunt alții acum, pe care îi respect pentru munca lor, care a înțeles altceva la un moment dat și și-a explicat mai mult decât a înțeles înainte, strict din muncă”.

„Drogurile se împart în droguri naturale și droguri sintetice. Iar legiuitorul, unde a dorit să incrimineze plantele care conțin anumite substanțe naturale, a făcut-o” , spune Gelu Oltean.

„În legea 143/2000, legea drogurilor, pe care o avem datorită unei convenții pe care am ratificat-o, deci este o lege comună tuturor țărilor, au fost incriminate, frunzele de coca,  precursorul folosit, și a fost incriminat produsul final, respectiv cocaina.

Deasemenea, a incriminat cannabisul, rezina și uleiul de cannabis, precursorul folosit la prelucrare si THC-ul, substanța activă din cânepă.

La fel, a incriminat plantele de mac opiaceu, precursorul și produsul final, respectiv opiu, morfina, heroina.

În acest caz, toate plantele care sunt în compoziția ceaiului numit ayahuasca, cu sau fără DMT (dimetyltriptamina) nu sunt incriminate de legiuitor prin aceasta convenție ratificată și de România.

Este stabilit știintific că DMT-ul  există produs de corpul omenesc.

Că se află abundent în placenta umana (oare de ce are așa mare căutare?), că se găsește în peste două mii de plante. În mod special în roșie, portocală, pătrunjel, muguri de pin, salcâm, etc.

De aceea legiuitorul nu l-a incriminat. Când a fost sintetizat și nu poate fi sintetizat din ayahuasca, în același an a fost incriminat de legiuitor.

Deci nu este incriminat DMT-ul endogen, natural, ci doar cel sintetic.

Altfel ar trebui să-i arestăm pe toți cei care vând sau cumpăra roșii, portocale și altele. Și toate mamele și personalul din maternități.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE