Evenimentul Zilei > Politica > Avocatul Poporului atacă la CCR două Ordonanțe. Care sunt acestea
Avocatul Poporului atacă la CCR două Ordonanțe. Care sunt acestea

Avocatul Poporului atacă la CCR două Ordonanțe. Care sunt acestea

Avocatul Poporului vrea să atace la Curtea Constituțională ordonanța pe sănătate, care dădea acces spitalelor private la banii publici, în cadrul programelor nationale. De asemenea, are în vedere și ordonanța privind alegerile anticipate.

Renate Weber, avocatul Poporului a făcut public faptul că sesizarea este pregătită și că va fi înaintată la începutul săptămânii viitoare Curții Constituționale. Anunțul vine după ce, săptămâna aceasta, ministrul Sănătății a anunțat că Ordonanța de Urgență pentru accesul spitalelor private la programele publice de sănătate va revoluționa pozitiv accesul românilor la servicii medicale de calitate.

De asemenea, Weber spune că instituția pe care o reprezintă   vrea să atace la CCR și OUG privind anticipatele, publicată vineri. Această ordonanță, care a fost adoptată chiar înaintea moțiunii, modifică semnificativ legislația existentă care privește alegerile generale și locale. Una din schimbările aduse de acest nou act normativ dă posibilitatea alegătorilor de a vota oriunde, indiferent de localitatea de domiciliu. Românii din străinătate vor avea trei zile de vot, iar numărul de parlamentari de diaspora va fi dublat.

Sursa: Digi24