În documentele consultate de avocată se arată că FBI a făcut câteva recomandări procuroriilor DIICOT.

Astfel, în raportul FBI, trimis procurorilor români la data de 25 noiembrie, se arată:

„1. Audierea ulterioară a lui Dincă și a lui Risipițeanu Ștefan
2. Absolvirea în mod public a membrilor familiei lui Dincă de orice vină în ceea ce privește participarea lor la și deținerea de informații legate de aceste crime
3. DIICOT să dea un Comunicat de presă în care să afirme că nu există probe din care să reiasă că familia lui Dincă a avut cunoștință despre sau a participat la pretinsele crime
4. Lumina nefavorabilă în care sunt prezentați membrii familiei dacă nu este făcut un asemenea anunț populația ar putea ajunge mai degrabă să creadă că acest timp de acțiuni infracționale sunt comise doar de grupuri de persoane din diverse motive decât să înțeleagă caracteristicile unor persoane cu preferințe sexuale anormale”.

DIICOT a început să pună în practică aceste recomandări la doar două zile după ce raportul le-a fost trimis. În data de 27 noiembrie, șefa DIICOT, Georgiana Hossu, a făcut o declarație de presă în care confirma că Ștefan Risipițeanu a fost audiat și arestat în Cazul Caracal.

În același raport FBI au mai constatat și că acțiunile lui Dincă de ascundere a resturilor umane sunt neobișnuite.

„Anecdotic vorbind, autorii din SUA constată că infractorii implicați în incendieri având ca scop ascunderea crimei, de cele mai multe ori aprind focul și părăsesc locul faptei pentru a evita să fie prinși.
Efortul lui Dincă de a pune pe făraș resturile umane ale victimei și apoi într-un sac și de a le transporta în altă parte este neobișnuit. În comparație cu autorii crimelor din SUA, metoda lui Dincă de a scăpa de cadavru este unică și nu face parte din cele obișnuite. Scopul lui Dincă era răpirea pe termen lung”.

Avocata Carmen Obîrșanu mai descoperit și un raport de analiză întocmit e Universitatea București în care se arată că fragmentele osoase descoperite în liziera de lângă Caracal – despre care anchetatorii credeau că aparține Luizei – „nu a fost calcinat, el prezentând urme de proteină”.

Urmele de proteină arată că în aceste condiții se putea extrage ADN din oase, dar specialiștii INML nu au făcut acest lucru, potrivit cotidianul.ro.

Te-ar putea interesa și: