Evenimentul Zilei > Justitie > Dezvăluiri de ULTIMĂ ORĂ. Un cunoscut AVOCAT explică ce se întâmplă cu dosarele de la ÎCCJ
Dezvăluiri de ULTIMĂ ORĂ. Un cunoscut AVOCAT explică ce se întâmplă cu dosarele de la ÎCCJ

Dezvăluiri de ULTIMĂ ORĂ. Un cunoscut AVOCAT explică ce se întâmplă cu dosarele de la ÎCCJ

După ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis suspendarea executării pedepselor, pe motiv de nerespectare a legii în privința constituirii completelor de cinci judecători, mai multe persoane au fost eliberate. Un cunoscut avocat a vorbit despre ce se va întâmpla în continuare.

Printre acestea se numără fostul senator Dan Șova, fostul ministru Constantin Niță, fostul șef al Federației Române de Box Rudel Obreja și fosta șefă a DIICOT Alina Bica.

Avocatul Adrian Neacșu a explicat ce consecințe va avea verdictul CCR în privința completurilor de judecată.

Avocatul a declarat că, prin aceast verdict, hotărârile date din 2014 ar putea fi anulate, dar până acolo, primul pas a fost de suspendare a executării pedepselor. Va urma ca dosarele să fie analizate din nou pe fond de Înalta Curte care poate decide dacă hotărârile se mențin sau vor fi revizuite. În acest ultim caz, procesele se vor relua de la zero.

El a adăugat că măsura revizuirii se va aplica doar în cazul acuzaților care au recurs la căi excepționale de atac, adică doar în cazul dosarelor care au privit verdict anul acesta. Dosarele închise definitiv nu vor putea fi redeschise.

În privința distribuirii dosarelor către completurile de judecată, în urma tragerii la sorți, Adrian Neacșu, a declarat pentru rfi.ro, că dosarele ar trebui să rămână la completele desemnate în decembrie.