Evenimentul Zilei > International > Avion ucrainean, doborât de pe teritoriul Rusiei
Avion ucrainean, doborât de pe teritoriul Rusiei

Avion ucrainean, doborât de pe teritoriul Rusiei

Un avion de transport militar An-26 a fost doborât, ieri, în regiunea Lugansk, autoritățile ucrainene arătând că, în condiţiile în care avionul zbura la o altitudine de 6,5 km, doborârea lui cu ajutorul unor sisteme de rachete este imposibilă, adică „avionul a fost doborât de o altfel de armă, mai puternică, ce a fost folosită, probabil, de pe teritoriul Rusiei”.

Consilierul ministrului de Interne al Ucrainei, Anton Gheraşenko, a anunţat că în zona de desfăşurare a operaţiunii armate, în estul Ucrainei, cei doi piloţi ai avionului militar doborât au reușit să se catapulteze.

Noi trupe ruse, la granița cu Ucraina

Pe de altă parte, Rusia a masat, din nou, trupe de-a lungul frontierei cu Ucraina, mai exact între 10 și 12 mii de soldați, potrivit unui ofițer al NATO, citat de Reuters. Armata rusă retrăsese, în iunie, cei circa 40.000 de soldaţi dislocaţi în zonă, în contextul escaladării tensiunilor separatiste, efectivele rămase atunci în regiune fiind sub 1.000 de soldați. „Numai în cursul săptămânii trecute am observat mai multe unităţi îndreptându-se către frontiera cu Ucraina”, a precizat ofiţerul, sub protecţia anonimatului.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a dezminţit, însă, informaţii apărute în presa rusă, conform cărora Moscova ia în calcul posibilitatea unor „lovituri precise” pe teritoriul ucrainean, după ce un obuz tras dinspre Ucraina a căzut într-un oraş rusesc de frontieră, făcând un mort și un rănit.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: