Haos în avion. Un pasager a încercat să deschidă uşa aeronavei în timpul zborului

Haos în avion. Un pasager a încercat să deschidă uşa aeronavei în timpul zborului Sursa foto Youtube

Un avion al companiei American Airlines cu destinaţia Chicago a fost nevoit să se întoarcă pe aeroport din cauza unui pasager care a încercat să deschidă ușa avionului.

Un avion al companiei American Airlines cu destinaţia Chicago s-a întors pe aeroportul de unde a decolat din statul american New Mexico, după ce unul dintre pasageri a încercat să deschidă uşa în timpul zborului. Ceilalți pasageri l-au oprit pe acesta. Tot momentul a fost filmat și a apărut pe Youtube.

Haos în avion

Avionul, care a decolat din oraşul Albuquerque, în sud-vestul ţării, ajunsese aproape de 8.000 metri altitudine înainte de a se întoarce, potrivit datelor de urmărire a zborului.

„Zborul 1219 al American Airlines s-a întors în siguranţă pe Aeroportul internaţional Sunport din Albuquerque, New Mexico, marţi, 20 februarie, în jurul orei locale 14:40 (21:40 GMT), după ce echipajul a raportat o tulburare a pasagerilor”, a precizat Agenţia americană de reglementare a aviaţiei civile (FAA) pe site-ul său.

Ne puteți urmări și pe Google News

„FAA desfăşoară o anchetă”, a adăugat FAA, fără a oferi alte informaţii despre incident. Unul dintre pasageri, a declarat că bărbatul „coborâse deja mecanismul de siguranţă şi avea ambele mâini pe manetă”. „A fost o diferenţă de presiune, ca un şuierat”, a relatat el.

Numărul pasagerilor indisciplinați a crescut

În SUA nu a mai avut loc un accident mortal de avion de linie de mai bine de un deceniu, dar s-au luat măsuri mai drastice după ce uşa unui Boeing 737 MAX 9 al companiei Alaska Airlines s-a desprins în aer.Numărul pasagerilor indisciplinaţi a crescut, de asemenea, în ultimii ani, atingând un record de aproape 6.000 de incidente în 2021, potrivit cifrelor FAA. Aceste cifre au scăzut la aproximativ 2.000 de incidente în 2022 şi 2023.

ușă avion

Sursa foto Youtube

Un alt pasager a deschis ușa avionului

Anul trecut, un alt pasager a deschis ieşirea de urgenţă a avionului în timpul unui zbor al companiei Asiana Airlines. El a declarat poliţiei că a simţit că se „sufocă” şi a vrut să iasă „repede” din avion. Autoritățile aeronautice spun că este primul „primul incident de acest fel” din istoria aviaţiei sud-coreene.

Avionul se afla încă la aproximativ 200 de metri de sol când pasagerul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a deschis ieşirea de urgenţă lângă care era aşezat.